Odešli od Babiše. Dnes založí nové hnutí

04.06.2016 6:19

Hnutí PRO 2016, složené především z politiků, kteří se v regionech rozhodli odejít z hnutí ANO, čeká dnes v Brně ustavující sněm. V plánu je návrh a volba členů. Z nich bude vybráno předsednictvo a členové dalších orgánů. Debatovat by se mělo o programových vizích a cílech. Hnutí se zatím nechystá do celostátní politiky. V krajských volbách chce ale kandidovat přinejmenším v Jihočeském kraji a soustředí se hlavně na komunální volby v roce 2018.

Odešli od Babiše. Dnes založí nové hnutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Všech 11 zástupců ze zhruba šedesátičlenného přípravného výboru, které lze považovat za zakladatele hnutí, jsou politici, kteří odešli z ANO v posledním roce. Stěžovali si například na nedemokratické principy. Hnutí chce nyní prosazovat myšlenky, s nimiž podle nich ANO vzniklo, tedy podporovat malé a střední podnikatele či decentralizovat státní správu.

Předseda ANO Andrej Babiš připustil pochybení v některých regionech, stížnosti na nedemokratické postupy ale odmítl. Šance nového hnutí nechtěl odhadovat, protože jeho členy nezná.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…