Odhalení! Co píšou lidem Pekarová a Válek. A jak to bylo ve skutečnosti...

03.11.2023 20:24 | Monitoring

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) si na svém profilu na sociální síti X postěžoval na opozici. Podle jeho slov jí nezáleží na občanech Česka a na řešení výpadku léků. Přitakala mu i předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), na pravou míru to však uváděl reportér iDnes.cz Josef Kopecký.

Odhalení! Co píšou lidem Pekarová a Válek. A jak to bylo ve skutečnosti...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová

„Opozici nezáleží na občanech České republiky a řešení výpadků léků. To dnes sdělilo hnutí ANO a SPD, když vetovaly projednání zákona o léčivech, protože se jim v pátek odpoledne nechtělo pracovat. Novela byla široce konzultovaná, ke schválení ji drtivou většinou doporučil i zdravotnický výbor včetně opozičních poslanců. I navzdory opozici udělám vše pro to, aby byla novela projednána co nejdříve a začala platit, jak je plánováno. Takže, pane Babiši, pane Okamuro a další. Jděte ven vysvětlit lidem, proč vám na nich vůbec nezáleží a sledujete jen vlastní politické cíle," napsal ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) na sociální síti X.

„Kritizují, vlastní řešení nemají a druhému jej blokují. A tak je to s hnutím ANO se vším," sdílela Válkův status lídryně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

Na jejich slova však reagoval reportér serveru iDnes.cz Josef Kopecký. „Všichni, kdo byli ve Sněmovně, vědí, že to bylo trochu jinak... Vypadalo to, že se nestihne do 14:00 projednat liniový zákon a Marek Benda navrhl jednat i po 14:00 do ,DOPROJEDNÁNÍ BODU'. Opozice to nevetovala a podpořila. Důkaz je ve stenoprotokolu PSP," napsal Kopecký.

„Minule jsem navrhoval, aby zákon o lécích byl zařazený na jednání Sněmovny. Nevyšlo to, protože to zablokovali vládní poslanci. Dnes si připravili schůzi tak, že zase na tento zákon nedošlo. Dokazuje to dvě věci. Vládě na tom zákoně nezáleží a Vlastimil Válek je slabý ministr," poznamenal také poslanec za hnutí ANO Kamil Farhan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pekarová a Válek !! Dvojka k pohledání !!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekapitánkorkorán , 04.11.2023 9:49:09
A něco takového my platíme nemalými částkami z našich kapes !! Lidi, kam jste dali rozum, když jste volili ?!!

|  8 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …