Odhalení: Teroristé chtěli vyhodit do vzduchu Sazka Arenu

19.11.2015 7:48

Praha jen o vlásek unikla podobnému masakru, který zažila minulý týden Paříž. Alespoň dle Lidových novin, které s odkazem na zdroje z tajných služeb informují o tom, že cílem teroristů měla být Sazka Arena zhruba v době konání mistrovství světa v ledním hokeji, jež Praha hostila v dubnu a květnu 2004.

Odhalení: Teroristé chtěli vyhodit do vzduchu Sazka Arenu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Koncertní sál Bataclan se stal dějištěm útoku teroristů Islámského státu, při kterém zahynulo osm desítek lidí. Pařížané jsou z toho v šoku

„Podobný scénář jako v Paříži se mohl opakovat v Česku, když se otevírala Sazka Arena. Tehdy chtěla skupina Arabů sestřelit protitankovou střelu do budovy a způsobit paniku, při níž by se ušlapali lidé,“ sdělil Lidovým novinám zdroj z tajných služeb, který si prý nepřál být jmenován.

Bezpečnostní informační služba, která má boj s extremismem na starosti, nechtěla incident komentovat. Informaci o zmařené teroristické hrozbě však prý redakci potvrdil i bývalý zpravodajec, který v inkriminované době sloužil v jedné z nejvyšších funkcí u agentů.

Teroristé dle informací Lidových novin chtěli použít k útoku Reaktivní protitankový granát RPG-75. Tedy munici, která prý dokáže prorazit třícentimetrový pancíř a má účinný dostřel až 750 metrů.

V hledáčku tajných služeb byli dle LN čtyři muži. Tři z nich pocházeli ze Sýrie a jeden z Egypta. Přesné důvody, proč se během šampionátu, který v Sazka Areně zhlédlo dohromady skoro půl milionu lidí, nestala tragédie, nejsou dodnes jasné. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …