Odhalili jsme podvod v ANO. Hnutí to přiznalo, ale to je tak všechno

16.05.2016 15:32

ParlamentníListy.cz minulý týden odhalily prokazatelný podvod, jehož se dopustila většina členů ANO na Praze 11, jejímž šéfem je zároveň místopředseda regionu Praha Jan Říčař. Samotné hnutí tento fakt uznalo, ovšem vylučování se konat nebude. Není prý důvod.

Odhalili jsme podvod v ANO. Hnutí to přiznalo, ale to je tak všechno
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Jan Říčař

Každý člen hnutí ANO, a samozřejmě i dalších stran, má povinnost hradit své členské příspěvky. Minimální částka je 500 korun, která se snižuje na dvě stovky, pokud je dotyčný důchodcem, ZTP anebo studentem. Pokud někdo neplatí, má smůlu. „Nezaplacením členského příspěvku ve stanoveném termínu členství zaniká,“ stojí na stránkách sociálních demokratů, stejně jako ODS a dalších. V případě Babišova hnutí je termínem poslední den měsíce března. Do té doby by tudíž všichni členové měli zaplatit alespoň 500 korun.

ParlamentníListy.cz přišly na skutečnost, že Jan Říčař z Prahy 11 platil v uvedeném termínu nejen za sebe, ale i za všechny ostatní členy. Podle našich zjištění si tak kupoval jejich loajalitu. Fakt, že nelze platit za druhé, naší redakci potvrdila i tisková mluvčí ANO Lucie Kubovičová.

Poté, co jsme tento podvod odhalili, a členové měli být vyloučeni z hnutí, se však stal pravý opak. „Hnutí vrátí tyto peníze na účet pana Říčaře a dotčené osoby je hnutí uhradí každý sám za sebe," sdělil Vladimír Vořechovský, tiskový manažer. Dodal ještě, že „momentálně je důležitá náprava. Interně si to pak probereme." Na dotaz, zdali budou členové vyloučení, tedy reagovat nechtěl. „Ale díky moc za zájem a starost," zakončil.

Transparentnost, o níž Andrej Babiš tak často mluví, se v tuto chvíli jaksi nekonala. Na podvodné jednání navíc nebyl schopen reagovat a vysvětit ho ani jeden z osmi oslovených. Stranou zájmu zůstal i ministr, poslanec a předseda pražského ANO v jedné osobě Martin Stropnický. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…