Odhlasováno. V Nizozemsku zakázali zahalování obličeje na veřejnosti

29.11.2016 20:41

Zákaz zahalování obličeje na veřejnosti odhlasovali v úterý nizozemští poslanci. Má platit nejen v nemocnicích, na úřadech a ve školách, ale i v hromadné dopravě, informuje například The Independent.

Odhlasováno. V Nizozemsku zakázali zahalování obličeje na veřejnosti
Foto: Mwl.nl
Popisek: Kontroverzní nizozemský politik Geert Wilders

Návrh zákona se týká nejen lyžařských kukel a motoristických helem, ale i islámského závoje nikábu či pláště burka. Podle navrhovatelů však opatření nemá náboženský podtext, je jen nutné pro udržení bezpečnosti v zemi. Odpůrci však opatření nazývají populistickým. 

Za porušování zákona, který vehementně prosazuje nacionalista Geert Wilders a jeho Strana pro svobodu, by hrozila pokuta zhruba jedenáct tisíc korun. Novelou se bude nyní zabývat ještě nizozemský senát.

Úplný zákaz zahalování obličeje již platí ve Francii a v Belgii. Zákaz zahalování tváří však platí i v České republice – a to na veřejných shromážděních či sportovních utkáních.

  • Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…