Odpor k cizincům neklesá: Mladí lidé v Británii umlátili k smrti Poláka

30.08.2016 19:25

Asi dvacetičlenný dav mládeže přepadl v anglickém Harlow dvojici Poláků, jeden z nich na následky zranění zemřel. Policie dosud zadržela šest mladíků a po dalších pátrá, napsal dnes na svém webu list London Evening Standard. Zprávu převzala ČTK.

Odpor k cizincům neklesá: Mladí lidé v Británii umlátili k smrti Poláka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Incident se odehrál v sobotu pozdě večer. Skupina, ve které podle policistů byly i dívky, nejdříve na oba asi 40leté Poláky pokřikovala nadávky, poté na ně zaútočila. Jeden z napadených utrpěl vážné poranění hlavy, kterému v pondělí v nemocnici podlehl. Druhému útočníci zlomili ruku a poranili břicho.

Policie čin, který označila za nenávistný, vyšetřuje jako vraždu. Dopadeno prozatím bylo šest mladíků, pět patnáctiletých a jeden šestnáctiletý.

Radní města nad událostí vyjádřili znepokojení. Radní Jon Clempner řekl, že ho zpráva o útoku šokovala. „Nevíme zatím jistě, co bylo motivem, ale ať již to bylo cokoli, tak to v Harlow nikdy nebude mít místo,“ dodal. O motivu prozatím policie neinformovala, ačkoli událost označila za čin z nenávisti. Podle vyšetřovatelů si oba Poláci vyšli do restaurace, před ní je pak skupina napadla.

Po červnovém referendu, ve kterém se Britové vyslovili pro odchod z Evropské unie, je ze Spojeného království hlášeno vícero případů napadení Poláků. V zemi jich podle oficiálních údajů z roku 2014 žije asi 790 000, což je činí po Indech druhou největší komunitou přistěhovalců v zemi.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…