Odporná zvrácenost a arogance Angely Merkelové, vede nás do záhuby a dělá z nás blbce. Odstřihněme se od EU. Kancléřka k nám zve další uprchlíky a toto nám řekli Gazdík, kníže či Keller

16.08.2017 17:14

ANKETA ČTK informovala, že podle vysokého komisaře OSN pro uprchlíky Filippa Grandiho by státy Evropské unie měly příští rok přijmout 40 tisíc uprchlíků přímo ze zemí původu nebo z tranzitních států. Německá kancléřka Angela Merkelová řekla, že číslo 40 tisíc je číslo, které EU může dobře zvládnout. SRN je podle ní připravena nést příslušný díl zátěže, na spravedlivém rozdělení běženců v rámci EU se podle ní však ještě musí pracovat.

Odporná zvrácenost a arogance Angely Merkelové, vede nás do záhuby a dělá z nás blbce. Odstřihněme se od EU. Kancléřka k nám zve další uprchlíky a toto nám řekli Gazdík, kníže či Keller
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Grandi chce, aby unijní státy přijímaly běžence přímo ze zemí původu, jako je Sýrie, kde už několik let zuří občanská válka, nebo ze států, jako je Libye, odkud velké množství migrantů směřuje přes Itálii dále do Evropy.

„Myslím si, že číslo 40 tisíc, uvedené UNHCR, je číslo, které Evropská unie s 500 miliony obyvatel může dobře zvládnout,“ uvedla k návrhu německá kancléřka. Spolková republika je připravena nést příslušný díl zátěže. Na spravedlivém rozdělení běženců v rámci EU se podle ní však musí ještě pracovat.

Nenažraná arogance

ParlamentníListy.cz se zeptaly politiků, co si o celé věci myslí. Politici v drtivé většině považují celou věc za naprostou hloupost a vytýkají Merkelové, že si dovoluje hovořit za celou Evropskou unii, je to arogantní drzost.

„Já i senát jsme ve svých několika usneseních podpořili postup naší vlády, který byl koordinován v rámci V4, tedy že odmítáme nějaké povinné kvóty, a doufám, že po sněmovních volbách bude ve vládě podobná atmosféra, která v tom bude pokračovat. Doufám, že se i nadále budeme chovat jako suverénní stát a budeme si rozhodovat na základě své vlastní vůle. To uváděné číslo neumím posoudit, ale pokud politici v západní Evropě se domnívají, že to je pro ně přijatelné, tak ať to řeší, ale v žádném případě by tím neměli zatěžovat a zhoršovat vztahy v rámci Evropské unie a měli by respektovat suverenitu národních vlád a národních parlamentů. Toto stanovisko budu já nadále hájit,“ řekl ParlamentnímListům.cz předseda senátu Milan Štěch.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš na dotaz neodpověděl.

„Předně myslím, že by o migrační krizi a všech opatřeních měla jednat EU jako celek, a to se vší vážností. Můj postoj je pořád stejný: pomáhat co nejvíc na místě problémů a pečlivě rozlišovat uprchlíky před válkou a ekonomické migranty. Zároveň účinně bránit vnější hranice EU,“ uvedl místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda STAN Petr Gazdík.

„Přímo ze zemí původu? Ze začátku 19. století dováželi lidi přímo ze zemí původu. Pak jsme tento obchod s otroky zakázali, už se to nenosí. Ale všechno se v dějinách vrací. Tak uvidíme, jak to teď dopadne,“ smál se čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

„‚Elitám‘, co si podobná hausnumera cucají z palce, už mozek zřejmě zcepeněl v betonové přihrádky. Tím méně se ráčí zdržovat argumenty, proč zrovna 40 tisíc, natož pohledem do zrcadla, kdo že jim k tomu všemu dal právo. Lidí, decimovaných válkami za ‚změnu režimu‘ – a ‚globalizací‘ nenažrané arogance – jsou ve finále miliardy. Praktické kroky, které jim z toho marasmu pomohou ven, se nerýsují ani v zárodku. Kroky, které by to financovaly třeba z ‚daňových rájů‘, tím méně. A tak ty groteskní ‚elity‘ zkoušejí znovu jen to jediné, na co se v podobných situacích zmůžou – ‚rozepsat‘ ztráty a náklady vlastních selhání těm, kdo je na svědomí nemají. Těch 40 tisíc je z pohádky o jezinkách, co si napřed chtěly ohřát jen malíček. Jezinkám skočí na špek jen beznadějný trouba,“ říká místopředseda KSČM Josef Skála.

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

„Nemyslím si, že humanitární pomoc se má zaměřovat na přijímání běženců. Základem je bezpečnostní stabilita v nestabilních zemích a humanitární pomoc přímo tam, kde problémy vznikají. Mohu rozumět tomu, že přijímáním uprchlíků si země jako Německo řeší své vnitřní problémy s negativním demografickým vývojem a nedostatkem pracovních sil. To ovšem neznamená, že tuto diagnózu budou ordinovat všem zemím EU. Nechal bych na jednotlivých členských státech, aby si situaci vyhodnotily samy a také se samy rozhodly, jak budou postupovat. A to se vší odpovědností k hodnotám solidarity, svobody a demokracie,“ říká místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

Přínos uprchlíků: Teroristické útoky, čerpání sociálních dávek, nepokoje

„Pokud jde o 40 tisíc skutečných uprchlíků, a ne milion migrantů, tak je možné určitě o tom vést diskusi a zde bych problém neviděl,“ odpověděl na dotaz europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Je to typický příklad postupu, kterému se říká útěk dopředu. Protože se nedaří plnit minulé cíle, stanovují se cíle ještě smělejší. Tlak na přijímání migrantů se stupňuje od jara 2015. Angela Merkelová několikrát výslovně odmítla uvést strop kapacit pro jejich přijímání. Nerozpakuje se přitom velice často hovořit i za celou Evropu. Je to od ní velice netaktní. Zvláště když se snaží právě ona stanovit, co je a co není správné. Ona prošla za svoji kariéru snad všemi politickými kurzy a směry. O kterém si máme myslet, že byl ten správný?“ uvedl europoslanec Jan Keller.

„Stále stejný scénář. Místo ochrany vnější hranice a ochrany našich občanů a hodnot jen další ustupování a politická korektnost. Nejsou to z drtivé většiny uprchlíci. Jsou to ekonomičtí nelegální imigranti. Jestli chce Německo nést další zátěž, ať ji nese. Myslím, že už se mohlo poučit z ‚přínosu‘, kterým jsou teroristické útoky, čerpání sociálních dávek, nepokoje… Nepoučilo. Ale ať to nenutí nám!“ říká předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

„Nechci v České republice žádné uprchlíky a nebudu podporovat přijímání uprchlíků. Paní Merkelová ať řeší problémy ve své zemi a neříká, kdo co má udělat! Jsme svébytná země a budeme si rozhodovat o těchto věcech sami, kdo zde bude žít. Musíme se především starat o své občany,“ říká poslankyně Realistů Jana Hnyková.

„Pokud to chce komisař OSN, měl by do tohoto projektu zapojit všechny členské země OSN, ne jen EU! Merkelová může mluvit jen za Německo, a ne za celou EU,“ říká senátor ODS Jaroslav Zeman.

O nás bez nás. Volové nás vedou do záhuby. Světovláda a vytvoření nové rasy

„Zase se někde někým rozhoduje o nás za nás? Tak za takovouhle ‚svobodu‘ fakt pěkně děkuji! To je snad ještě horší, než bylo. Pana Grandiho neznám. Ale očividně se podobně jako Mutti Angela cítí být čímsi ‚vyšším‘ povolán ke světovládě. Ve skutečnosti oba jmenovaní rádoby ‚nadlidé‘ patří v tom nejmírnějším případě do blázince. I když jsou i další a spolehlivější řešení. Je mi líto, ale mám pocit, že kdo z takovéto EU rychle uteče, vyhraje. Není-li už pozdě. Bohužel. Pořád se tu omílal náš ‚návrat do Evropy‘, ze které jsme přitom nikdy neodešli. Dnes by mi to až tak nevadilo. Tohle je totiž konec staré dobré Evropy. A i když budu považován za nacionalistu, nechápu, že národy jdou tupě do záhuby vedení podobnými voly. Vzniká tak živná půda pro nějakého nového Adolfa. Opakuje se historie? Je to jen náhoda, nebo účel?“ varuje poslanec Jiří Koskuba, který vystoupil z ČSSD.

„Tak už se národním státům neplete do jejich výsostných záležitostí jenom samozvaná Evropská komise, ale i OSN. Nejde tedy už jenom o snahu vytvořit evropský superstát. Jde o světovládu. A protože dosavadní Evropané jsou na takové projekty příliš natvrdlí, tož – vytvoříme si nového člověka, novou rasu. Fuj. Odporné. Jsem proti jakýmkoliv podobným experimentům prosazovaným pod rouškou humanity. Pomáhat potřebným, to ano. Ale v zemích, kde žijí. Téměř každodenní zprávy o teroristických útocích prováděných těmi, kteří zneužívají milosrdenství, jsou snad dostatečným varováním. Myslím, že je nejvyšší čas připravit se na obranu proti vnucovaným nápadům na přemísťování lidí odlišných kultur, proti kvótám a podobným nesmyslům. A to i za cenu toho, že se odstřihneme od šílenců, jako je paní Merkelová, a půjdeme vlastní cestou. Máme s kým jít – se zeměmi Visegrádu. Vážně uvažuji o tom, že Platformu pro zachování evropské kultury, kterou jsem založil a k níž se hlásí na 60 poslanců, senátorů a europoslanců, navrhnu přetvořit na něco víc než na pouhý nástroj osvěty,“ uvedl poslanec ANO Zdeněk Soukup.

„Na mě to působí jako další hra s čísly. Příští rok 40 tisíc uprchlíků (což by země EU zvládly, pokud by to bylo konečné číslo), další rok to bude 400 tisíc… Evropa není nafukovací. Je jasné, že EU v této migrační krizi totálně zaspala. Většina zemí EU jsou členy NATO, které mohlo být již přes dva roky zapojeno do řešení této krize a tak dále. Přerozdělováním uprchlíků se sama krize nevyřeší, musí být důsledně řešena ve státech jejího vzniku,“ míní poslanec ČSSD Pavel Ploc.

„Čím dále více politiků bere uprchlíky jako komoditu. 40 tisíc, 130 tisíc. Jak mohou vědět, kolik lidí bude objektivně příští rok pomoc potřebovat? Tenhle přístup, pokud to takhle řekli, je zvrácený. Jsou přece úmluvy a pravidla, kdo je politický či náboženský uprchlík a kdo jde za lepším. Navíc každý politik u moci v této otázce může a musí slibovat jen za svou zemi,“ říká poslanec TOP 09 František Laudát.

Přežijí Evropané. Čím dříve z EU vystoupíme, tím lépe

„Pokud je SRN připravena, gratuluji madam Merkelové a němečtí daňoví poplatníci a voliči jistě vědí, co činí. Já celý problém migrace, uprchlíků, kvót, evropské sociální politiky, především pak bezpečnosti, boje s terorismem, s organizovaným zločinem, s činností řady ‚neziskovek‘ vnímám diametrálně odlišně a nejenže nejsem stejně jako stovky tisíc mých spoluobčanů připraven, já to za současného přístupu a řešení ze strany Evropského parlamentu, Evropské komise a další osvícenců jasně a otevřeně odmítám. Obrazně řečeno, jakmile vrata jen pootevřeme a vtáhneme dovnitř velkého dřevěného koně, zopakujeme chybu, na kterou svého času doplatila Trója – ta vrata už nikdo nikdy nezavře (viz Francie, Belgie…). Pokud to chceme, jsou veškeré naše investice z dlouhodobé perspektivy úplně zbytečné, přestaňme se vysilovat, začněme se učit arabsky a studujme Korán…,“ uvedl poslanec ANO Bohuslav Chalupa.

„Pan vysoký komisař OSN by měl spíš pracovat na tom, aby se OSN opět stalo prestižní organizací národů, a ne její parodií prosazující globální islámský vliv a antisemitismus, měl by se postarat o to, aby se země třetího světa dostaly nejlépe vlastními silami z ‚bryndy‘, ve které je udržuje právě politický islám (zhruba 400 let zpoždění?), měl by se postarat o to, aby bohatstvím překypující elity arabského světa států Saúdská Arábie, Kuvajt, Bahrajn a tak dále, nikoli Evropa, podaly pomocnou ruku svým lidem. EU má zcela jistě spoustu práce před sebou, ale ta se v žádném případě neodpracuje s těmi lidmi, kteří jsou u vesla, a ne za systému, který aktuálně v EU panuje – jinak jsou to jen laciné politické nic neřešící fráze, které mají za účel pouze jediné – udržet současný staus quo, současnou politickou moc a ekonomický prospěch úzké skupinky zkorumpovaných takzvaných elit, kterým jde nyní skutečně o vše. Uvidíme, jak moudří jsou Evropané, jestli chtějí, či nechtějí obstát a přežít v nastávajícím souboji o globální nadvládu,“ dodal Chalupa.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

„Počet migrantů, to není, jako kupovat housky na krámě. Kvóty jsou nesmysl. ČR má dobrou migrační politiku a není důvod na ní cokoli měnit. Zavázat se k povinnosti přijímat uprchlíky není v zájmu ČR,“ domnívá se poslanec ODS Petr Bendl.

„Vůbec nechápu paní Angelu Merkelovou, myslím, že žije naprosto mimo realitu dnešního světa. A jestli chce uprchlíky do SRN, nikdo jí v tom bránit nebude. Ale jestli začne o rozdělování, tak v ČR tvrdě narazí. A propos, to není její kompetence. Kdo řídí EU, ona, nebo Brusel?“ říká poslanec ANO Pavel Šrámek.

„Je to jen další variace na téma kvóty. Ne!“ reagoval senátor Zdeněk Nytra.

„No pokud ti ‚uprchlíci‘ ještě neuprchli, je otázka, jestli to jsou vůbec uprchlíci, že? (dávno už víme, že jsou to většinou ekonomičtí migranti, a já jim říkám nájezdníci). A přijmout je z tranzitních států... Takže Dublinské dohody neplatí? Řekněme si to tedy jasně – komisaři a šéfové Bruselu budou určovat, kdy a jaká pravidla platí a kdy neplatí? A k madam Merkelové – dříve tvrdila, že Němci zvládnou milion migrantů, nyní už jen 40 tisíc celá EU? Čím dříve z EU vystoupíme, tím lépe, je pouze otázka, zda už to nebude pozdě... Mimochodem, k těm pečlivě vybraným syrským křesťanům a jejich ‚úspěšnému začlenění‘ panuje nějaké ticho,“ uvedl poslanec Karel Fiedler.

Když nějaký ten imigrant tu a tam povraždí desítky či stovky lidí...

„Na mém názoru přijímat migranty pouze podle vlastního uvážení jednotlivých zemí EU se ani po prohlášení paní Merkelové prakticky nic nemění,“ informoval poslanec KSČM Jiří Valenta.

„Pan komisař žije ve vlastním světě,“ reagoval poslanec ANO Pavel Plzák.

„Nesouhlasím s takovým laciným stanoviskem,“ reagoval senátor ODS Jiří Burian.

„Již z vyjádření vysokého komisaře OSN pro uprchlíky i německé kancléřky Merkelové je zřejmé, jak zvrácené myšlení tito úředníci a politici mají a jak se z nás, obyčejných lidí, snaží dělat blbce. Dokázal by vysoký komisař odpovědět, jak došel k číslovce 40 tisíc uprchlíků pro příští rok. Co když jich bude 80 tisíc, nebo dokonce milion? To pak řekne, my jsme řekli 40 tisíc, vy ostatní musíte zůstat doma. Nebo řekne, sorry, měli jsme špatný odhad, ale přijmout je musíte. A myšlenkově tupí politici EU ohnou hřbet a slovy paní Mekelové řeknou, tak teda jo, my to nějak zvládneme. A když nějaký ten imigrant tu a tam povraždí desítky či stovky lidí, tak se politici chytnou za ruce a půjdou do průvodu demonstrovat jednotu a odhodlání vydržet. Přece kvůli dvěma či deseti (tisícovkám) takzvaně duševně vyšinutých jedinců nepřiznají, že multikulturalismus byla chyba a že je třeba tento projekt co nejrychleji ukončit. Migranty budeme přerozdělovat jako zboží po celé Evropě. První výběr, jak stále slyšíme ty inženýry a doktory, necháme ve starých členských státech EU a ten zbytek (přebytek) pošleme do nových členských zemí. Stejně jako to už roky dělají s potravinami, a dokonce mají tu drzost tvrdit, že na to mají právo,“ zlobí se poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

„Je s podivem, že Frau Merkelová má stále tu drzost hovořit nejen za Německo, ale za celou EU. Doporučoval bych jí, aby raději zalezla někde do kouta a tam se tiše modlila za to, aby ji její národ jednou nestíhal za vlastizradu. Jestli chce Německo další imigranty, ať si je dál zve a vítá, ale ať nerozhoduje za jiné svrchované státy. ČR opakovaně sdělila, že migranty z těchto zemí přijímat nebude, a doufám, že se na tom nic nezmění ani po podzimních volbách. Je třeba si uvědomit, že u nás nacházejí svůj nový domov lidé ze zemí bývalého Sovětského svazu a těch také není zrovna málo. U těch se ale o určitém obohacení dá i hovořit. Takže na závěr. Paní Merkelová ať si trhne nohou a nevnucuje nám návštěvníky, které si k sobě do země zve. My to také neděláme,“ dodal Ondráček.

„No, co si o tom myslet?! Vytiskneme za státní prostředky inzeráty, že je potřeba sbírat víčka. To je vše. Jinak je třeba se postarat o naše děti, které často potřebují pomoc. Pro naše těžce nemocné a invalidní. Doufám, že se k tomu podobně postaví i V4,“ uvedl poslanec Jaroslav Foldyna.

„Ještě donedávna byla kvóta 160 tisíc a podařilo se přerozdělit zhruba 30 tisíc. A to ještě s obrovskými problémy. Nynější návrh je opět směšný pokus před volbami uchlácholit veřejné mínění. Kdyby raději přiznali, že minulý rok EU potvrdila starý plán integrace milionových počtů cizinců ze třetích zemí kvůli ziskům firem spjatých s levnou pracovní silou. Tento import otroků byl v tichosti rozšířen i o současné migranty a je pouze obava z jejich aktuálního množství. Majitelům nadnárodních firem volajících po pracovní síle je to ale jedno. Ve svých luxusních sídlech s osobní ochrankou jsou jim obavy občanů k smíchu,“ řekl poslanec KSČM Leo Luzar.

Merkelová má za to, že je dobré běžencům nabídnout legální cestu, jak se dostat do Evropy, aby se nevydávali do rukou převaděčů. Proti pašerákům lidí chce kancléřka postupovat razantněji. Stejně jako Grandi a Swing požaduje také větší pomoc pro Libyi, aby se tam podařilo zlepšit situaci místních obyvatel i migrantů, kteří někdy podle Grandiho žijí v otrockých podmínkách.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…