Odpovíme silou! Rusko a Írán vyslaly společné varování USA

09.04.2017 17:01

Spojenci syrského prezidenta Bašára Asada Rusko a Írán varují Spojené státy před dalším překročením „červené linie“ v Sýrii. Pokud se tak stane, odpoví prý silou, informuje britský Independent.

Odpovíme silou! Rusko a Írán vyslaly společné varování USA
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Bašár Asad, Sýrie

Varování přichází poté, co britský ministr Michael Fallon v sobotu obvinil Rusko, že nese vinu za smrt každého syrského civilisty, který přišel o život tento týden při chemickém útoku ve městě Chán Šajchún.

„V uplynulých letech měli (Rusové) příležitosti zastavit tuto občanskou válku,“ uvedl Fallon. Sýrie podle něho potřebuje takovou vládu, v níž Asad nebude hrát žádnou roli. Ministr uznal, že to „není jednoduché, ale není to nemožné“.

Spojenci syrského prezidenta Bašára Asada vydali společné prohlášení, v němž varují před „narušení jejich červené linie, ať už to bude kdokoliv“. Reagují tak na páteční raketový útok Spojených států na syrskou leteckou základnu, odkud byl podle Západu veden úterní chemický útok na Chán Šajchún, jenž si vyžádal životy okolo 80 lidí, včetně dvou desítek dětí.

„Útok USA v Sýrii je překročením červené linie. Od teď budeme na jakýkoliv další útok či narušení červené linie od koholiv reagovat silou a Amerika ví, že jsme toho schopni,“ stojí v prohlášení společného vojenského koordinačního centra ruských, íránských a spojeneckých milicí podporujících Asada.

  • Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…