Odpráskli ji, protože... Petr Hampl šokoval vyjádřením o mrtvé poslankyni v Británii. A to nebylo vše

21.06.2016 9:41

Na málo medializované, ale velmi důležité opatření ministra Pavla Bělobrádka upozornil na svém facebookovém profilu sociolog Petr Hampl. Okomentoval také nedávnou vraždu britské poslankyně Jo Coxové, kterou si vysvětluje za pomoci konspirační teorie. A svěřil se s tím, že mu Facebook zakázal reklamu na jeho video.

Odpráskli ji, protože... Petr Hampl šokoval vyjádřením o mrtvé poslankyni v Británii. A to nebylo vše
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Sociolog Petr Hampl.

Podle Hampla „Bělobrádek zhasnul nad přibližně 90 miliardami vydávanými ročně na podporu české vědy a výzkumu“. Zmíněný ministr totiž nechal odpojit Informační systém výzkumu, vývoje a inovací. „A už dal najevo, že ho v dohledné době nehodlá zprovoznit. To znamená, že neexistuje přehled o tom, kdo komu vyplácí jaké granty a jaká práce je za to odváděna. I kdyby ten systém příští rok pustili, nejspíš už nebude energie dodávat tam data zpětně. Takže je zhasnuto a miliardy létají,“ obává se Hampl. Poukázal v této souvislosti na to, že kromě Lidovek celá věc tisk vůbec nevzrušuje. „Nevzrušuje to prokurátory ani policisty. Vláda řeší desetikorunové daňové úniky. To je Česká republika 2016,“ podotkl Hampl ironicky.

Jakou milou a oblíbenou sluníčkářku by si vybrali v ČR?

Zamyslel se také nad nedávnou vraždou britské poslankyně Jo Coxové a došel k tomuto závěru: „U evropských příznivců politické korektnosti se vynořuje nový brutální vzorec jednání. Pokud hrozí těsná prohra v referendu, nechají odprásknout nějakou milou a oblíbenou vlastní aktivistku, aby vyvolali vlnu veřejných sympatií,“ napsal Hampl. V této souvislosti přemýšlel, koho by si vybrali v České republice. „Kdo by byl tou milou a oblíbenou sluníčkářkou. Nejspíš by museli zvolit nějakou úplně jinou strategii,“ prohlásil.

Tvrzení, že Češi většinou řádně pracují, je dle strážců politické korektnosti projev nenávisti

Posteskl si na to, že Facebook mu zakázal reklamu na video o tom, že naše země na tom není morálně špatně. „Prý je to urážlivé. Ale nic o jiných rasách, kulturách a národech tam nebylo. Takže když tvrdíte, že obyvatelé České republiky většinou řádně pracují, starají se o své děti a chovají se k sobě slušně, je to podle strážců politické korektnosti projev rasismu nebo nenávisti,“ upozornil.

A zopakoval své dřívější tvrzení: „Pokud nějaký projekt dosáhne takového politického vlivu jako Facebook a má monopolní postavení, nemůže požívat ochrany jako soukromé vlastnictví a je namístě jej podrobit nějaké formě státní regulace,“ dodal.

Celé znění příspěvků Petra Hampla na jeho facebookovém profilu:

Zatímco republika žije imigrací a zkorumpovanými prokurátory, ministr Bělobrádek zhasnul nad přibližně 90 miliardami vydávanými ročně na podporu české vědy a výzkumu. Nechal odpojit Informační systém výzkumu, vývoje a inovací, a už dal najevo, že ho v dohledné době nehodlá zprovoznit. To znamená, že neexistuje přehled o tom, kdo komu vyplácí jaké granty a jaká práce je za to odváděna. I kdyby ten systém příští rok pustili, nejspíš už nebude energie dodávat tam data zpětně. Takže je zhasnuto a miliardy létají.

Nevzrušuje to tisk (vyjma lidovek, ty informovaly celkem podrobně), nevzrušuje to prokurátory ani policisty. Vláda řeší desetikorunové daňové úniky. To je Česká republika 2016.

U evropských příznivců politické korektnosti se vynořuje nový brutální vzorec jednání. Pokud hrozí těsná prohra v referendu, nechají odprásknout nějakou milou a oblíbenou vlastní aktivistku, aby vyvolali vlnu veřejných sympatií.

Přemýšlel jsem, koho by si vybrali v České republice. Kdo by byl tou milou a oblíbenou sluníčkářkou. Nejspíš by museli zvolit nějakou úplně jinou strategii.

Facebook mi právě zakázal reklamu na video o tom, že naše země na tom není morálně špatně. Prý je to urážlivé. Ale nic o jiných rasách, kulturách a národech tam nebylo. Takže když tvrdíte, že obyvatelé České republiky většinou řádně pracují, starají se o své dětí a chovají se k sobě slušně, je to podle strážců politické korektnosti projev rasismu nebo nenávisti.

Opakuji své dřívější tvrzení. Pokud nějaký projekt dosáhne takového politického vlivu jako facebook a má monopolní postavení, nemůže požívat ochrany jako soukromé vlastnictví a je na místě jej podrobit nějaké formě státní regulace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…