Odpůrci Donalda Trumpa a Miloše Zemana dostali stejný nápad. Natáhli si hodinky

21.01.2017 16:00

Český prezident Miloš Zeman se rád srovnává s novým prezidentem USA Donaldem Trumpem. V době, kdy většina médií a průzkumů tvrdila, že volby pravděpodobně vyhraje Hillary Clintonová, se Miloš Zeman postavil na Trumpovu stranu. A teď se zdá, že Donalda Trumpa a Miloše Zemana pojí ještě jedna věc. Jejich odpůrci počítají, kolik času zbývá do konce mandátů obou prezidentů.

Odpůrci Donalda Trumpa a Miloše Zemana dostali stejný nápad. Natáhli si hodinky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní inaugurace “sochy” Donalda Trumpa v muzeu voskových figurín GRÉVIN PRAHA

Netrvalo dlouho a odpůrci Donalda Trumpa odstartovali odpočet času zbývajícího do vypršení prezidentova čtyřletého mandátu. 45. prezident USA bude v úřadu ještě 3 roky, 11 měsíců, 29 dní a 9 hodin. Čas ukrajuje vteřinu za vteřinou. Odpůrci Donalda Trumpa se pravděpodobně těší na okamžik, až se časomíra vynuluje.

Stejný odpočet existuje i pro mandát prezidenta Miloš Zemana. Tomu zbývá do vypršení mandátu rok, 44 dní a osm hodin. Odpůrci Miloše Zemana k odpočtu přidávají i důvody, proč by prezidentem být neměl.

„Má vážné problémy s alkoholem a zesměšňuje tak sebe i Českou republiku v očích mezinárodní veřejnosti. Vyřizuje si osobní účty porušováním ustálených zvyklostí a postupů. Spolu s Klausem vymyslel opoziční smlouvu, aby spolu zakryli ekonomickou kriminalitu devadesátých let a paralyzovali pak na dalších deset let justici a policii. Nechal svůj tým poradců plánovat vraždu nepohodlné novinářky Sabiny Slonkové, nebo diskreditaci populární političky Petry Buzkové. Jupí na entou,“ doplňují k odpočtu Zemanova mandátu tvůrci odpočtu.

Oba odpočty se však zaměřují jen na konec prvního mandátu obou prezidentů. Pokud se pánové Miloš Zeman a Donald Trump rozhodnou kandidovat znovu a uspějí, bude třeba odpočítávat dalších pět let, respektive 4 roky.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…