Odsedněte si od Marty Semelové, píše ODSák Gabriel

17.02.2014 13:03

Bylo by dobré si odsednout. Odsednout od člověka, který propaguje na obrazovce veřejnoprávní televize popravu Milady Horákové. Poslankyně Semelová udělala něco, co lidský rozum nechápe. Právě toto napsal na server ParlamentníListy.cz předseda ODS na Praze 11 Jan Gabriel. Reaguje tak na vystoupení komunistické poslankyně Marty Semelové, která v ČT zpochybňovala vraždu Milady Horákové.

Odsedněte si od Marty Semelové, píše ODSák Gabriel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovní petiční výbor pořádal veřejná slyšení k peticím za kvalitní vzdělávání, za zachování nemocniční sítě a za odstoupení vlády. Účast veřejnosti byla mizivá

Jan Gabriel vyzývá poslance, aby si odsedli od komunistky Marty Semelové. Za její bezprecedentní vyjádření v ČT ji kritizuje a je překvapen, že vůbec dostala hlasy ve volbách.

„Hájí popravu, kterou zapříčinili její soukmenovci z KSČ a od které se KSČM sama velmi striktně distancovala. Dokonce komunisté Filip a Ransdorf finančně přispěli na stavbu pomníku Milady Horákové. Její prohlášení o tom, že se Milada Horáková přiznala, je opravdu otřesné, zvláště z úst učitelky. Co může taková žena naučit naše děti v lavicích základní školy? Jak je možné, že jí Pražané dali hlas, aby nás zastupovala v Poslanecké sněmovně,“ ptá se Gabriel.

Neseďte s tím, kdo Vám ubližuje

„Stín však padá na všechny, kdo ji trpí vedle sebe. Je svoboda vyjadřování a trestní oznámení na ni chystané asi nebude příliš úspěšné. Poslankyně Semelová si je vědoma velmi dobře své beztrestnosti a snad i toho, že vzhledem k jejímu věku už nám doufám nehrozí, že by jí někdo dal v příštích parlamentních volbách svůj hlas. A proto nezbývá než vyzvat: Poslanci, kteří nás zastupujete, odsedněte si od poslankyně Semelové. Vždyť děti ve škole také nechtějí sedět s tím, kdo jim ubližuje,“ napsal Gabriel, který tak reaguje na její výroky v ČT.

Celý text Jana Gabriela ZDE:

Semelová svým vystoupením pobouřila

Na poslankyni KSČM Martu Semelovou se už chystá i trestní oznámení. Dnes ho má podat Dušan Makovský ze sdružení ProtiAlt. Semelová podle něj svým vystoupením ve čtvrtečním vysílání pořadu Hyde park porušila zákon hned ve třech paragrafech. Zpochybňovala především zločiny komunistického režimu.

Komunistická poslankyně v ČT zpochybnila případ Milady Horákové a snažila se navodit dojem, že v jejím případě nešlo o komunistický zločin. Marta Semelová uvedla: „Milada Horáková se ale přiznala ke své činnosti. Pochybuji, že to byla vynucená přiznání. V každém případě je to záležitost, která je smutná."

Výroky komunistické poslankyně Marty Semelové v pořadu České televize Hyde park o popravě Milady Horákové vyvolaly velkou kritiku, k níž se připojili i někteří další poslanci KSČM. Řekli to serveru Lidovky.cz. „Toto je zcela osobní postoj paní Semelové a co se mne týče, nesouhlasím s ním. Ohledně procesu s Miladou Horákovou a i jinými z padesátých let bylo dokázáno, že v daných podmínkách by se kdokoli přiznal k čemukoli," řekl například místopředseda KSČM Jiří Dolejš. Nepředpokládá ale, že by Semelová byla za výroky o Horákové vyloučena ze strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…