Odsouzený Janoušek mluvil s bulvárem. Zlomený, přepadlý a zklamaný

30.09.2014 11:28

Trest, který jsem dostal, není spravedlivý. Pykám za své jméno. Žiju v dlouhodobém stresu. To všechno prohlásil podnikatel Roman Janoušek, pravomocně odsouzený za dopravní nehodu na 4,5 roku vězení. Mluvil s redaktory bulvárního deníku Blesk a působil při tom prý neobyčejně přepadlým dojmem.

Odsouzený Janoušek mluvil s bulvárem. Zlomený, přepadlý a zklamaný
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

„Cítil jsem se ukřivděný a myslím, že tak vysoký trest je nespravedlivý,“ uvedl Roman Janoušek na dotaz, co mu proběhlo hlavou, když odvolací soud ještě zvýšil jeho trest za dva roky starou dopravní nehodu.

Za svou největší chybu dodnes považuje, že ve stavu, v jakém tehdy byl, sedal za volant. „Nerozumněl jsem tomu, jak moc se mi mění nálady. Od pocitů úzkosti, poruch stability a podobně. Pořád jsem nemohl přijít na to, proč tomu tak bylo,“ svěřil bulváru. Vše prý zjistil až po operaci hlavy, ve které mu lékaři objevili hematom.

Janoušek nezpochybňuje, že tehdy sedl za volant opilý. „Chci jen říct, že dlouhodobý stres, konzumace alkoholu a subdurální hematom je ďábelský koktejl, který může zapřičinit cokoliv,“ říká. Přiznává, že v době nehody pil hodně, teď se s tím snaží bojovat. Po vynesení rozsudku se prý ale napil, jinak by jej nejspíš neunesl.

I přes zpochybnění své schopnosti vnímání Janoušek trval na tom, že žena, kterou tehdy autem naboural, nebyla vidět. „Nikdy bych nebyl schopen někomu vědomě ublížit,“ zdůrazňuje a připomíná, že poškozenou, stejně jako pojišťovnu a nemocnici, odškodnil tak, že po něm nezůstal žádný dluh.

Pak zdůraznil, že poškozená žena je bez následků, a zalitoval, že tomu tak bohužel není v případě jeho rodičů. „Jsou již ve vyšším věku a stres a psychickou zátěž zvládají daleko hůř než já,“ vysvětluje. Na námitku, že jej psychiatrické posudky při vyšetřování označily za sebestředného narcise, poznamenal, že po operaci hlavy se mu změnila osobnost, a teď se jako narcis rozhodně necítí.

Při dotazu, zda je smířen s trestem, však vylétl. „Nesmířil. Využijeme všechny zákonné prostředky, abychom se ten stav pokusili zvrátit,“ ujistil a pak se rozpovídal, jak se od soudu věnuje především svému zdravotnímu stavu, který je velmi špatný. Proto prý nemůže uvažovat ani o útěku. „Na pustém ostrově bych dlouho nevydržel,“ řekl Janoušek.

Pak dodal, že pokud trest nad ním bude spravedlivý, je připraven jej přijmout. Pokud selžou všechny zákonné prostředky, je prý připraven nastoupit i tento trest. „Ale bylo by to nespravedlivé. Je mnoho případů usmrcení, kdy lidé odcházejí od soudu s podmíněným trestem,“ připomněl. Pak dodal, že pyká za své jméno, a kvůli tomu kolují i nepravdivé informace, jako například, že po nehodě prchal do parku. „Nikdo jiný by takový trest nedostal,“ postěžoval si.

Ohledně svých dalších, především hospodářských kauz uvedl, že dlouhodobě žije mezi polopravdami, nebo dokonce čistou lží. „V tom permanentním stresu se nedá žít,“ vypráví podnikatel. Nejhorší prý je, když člověk nezná nepřítele a neustále k němu přicházejí různé protichůdné zprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…