Odsouzený řidič, který čmáral na plakáty, dal v práci výpověď

27.03.2012 11:56

V pondělí odpoledne dal řidič Roman Smetana výpověď v MHD v Olomouci. Soud ho poslal na sto dní do vězení za odmítnutí výkonu obecně prospěšných prací a za odmítnutí domácího vězení, které mu bylo uloženo za pomalování předvolebních plakátů politických stran. Napsal server deník.cz.

Odsouzený řidič, který čmáral na plakáty, dal v práci výpověď
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Smetana, za počmáraný plakát 100 dní vězení

Smetana opustil zaměstnání ve stejný den, kdy měl nastoupit do vězení. Tam ovšem odmítl přijít. Práci řidiče opustil z vlastního rozhodnutí, oznámil ředitel Dopravního podniku města Olomouce Vladimír Menšík.

Odjezdil poslední směnu a pak podal výpověď

"Od úterý 27. března už pan Smetana není zaměstnancem dopravního podniku. Pracoval tady přibližně osm let,“ dodal šéf MHD Olomouc.

V pondělí do 12 hodin ještě Smetana odřídil poslední směnu, hned poté požádal nadřízené o ukončení pracovního poměru. Do vězení měl nastoupit ve 14 hodin, ale nedostavil se tam.

O Smetanovi se mluví v souvislosti se soudním procesem, který řešil pokreslení předvolebních plakátů několika stran. Smetana politikům přikresloval tykadla a dopisoval slogany, v nichž je označoval za lháře a zloděje.

Pokud nemá vážné zdravotní či jiné důvody, může se dopustit maření úředního rozhodnutí

Deník.cz připomíná, že pokud se odsouzený v určeném termínu nedostaví do věznice a nepožádá o odklad výkonu trestu, soud se obrátí na policii.

„Požádáme ji o dodání odsouzeného do výkonu trestu. Dělá se to bez zbytečného odkladu v řádu následujících dnů, nikoliv hodin. To, že odsouzený odmítl do výkonu trestu nastoupit, se na výši již uloženého trestu nijak neprojeví. Pokud k tomu však nemá vážné zdravotní či jiné důvody, může se dopustit maření úředního rozhodnutí a vykázání, za což lze uložit další trest,“ vysvětlil předseda olomouckého Okresního soudu Michal Jelínek.

Smetana pomaloval nejvíce plakátů ODS. Měl za to zaplatit 15,5 tisíce korun, což nakonec udělal. Smetana poukazuje na to, že jej soudila manželka někdejšího poslance ODS Markéta Langerová a že je podjatá. Ta to ovšem odmítá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…