Odstoupí dnes Miloš Zeman z funkce? My víme, jak to bude

14.06.2018 8:55

Prezident Miloš Zeman dnes odpoledne promluví před novináři. Téma briefingu Pražský hrad neoznámil. Po vyjádření hlavy státu nebudou novinářům umožněny dotazy. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček podle televize Prima řekl, že vyjádření se bude týkat „příjemné události“. Podle informaci PL z okolí prezidentské kanceláře budou novináři hodně překvapeni, co odpoledne uvidí a uslyší. Ti, co se těší na to, že by prezident mohl abdikovat, si budou muset počkat a nyní se připravit na zábavu poněkud jiného druhu. Na tenhle briefing hodně dlouho nezapomenou.

Odstoupí dnes Miloš Zeman z funkce? My víme, jak to bude
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Sraz novinářů před briefingem, který začne v 16:30, byl netradičně stanoven ke vchodu do Lumbeho zahrady, v níž je vila, kde bydlí prezidentský pár. Podle informací ČTK by se tisková konference měla konat v zahradě.

Anketa

Chcete, aby Česko bylo dále členem EU?

14%
86%
hlasovalo: 15580 lidí

Prezidentův mluvčí odmítl odpovědět na otázku, čeho se Zemanovo vyjádření bude týkat. Novináři se podle něj mají nechat překvapit. A právě toto vyjádření přináší řadu spekulací, co by tak asi mohla hlava státu veřejnosti sdělit. 

Marketingový expert Jakub Horák například spekuluje, že by celá tisková konference mohla souviset s Ferdinandem Peroutkou...

Vilém Rössler se nedomnívá, že by prezident mohl abdikovat, jak spekulují někteří. „Zeman žádným hovadám radost neudělá a zítra abdikaci neohlásí,“ poznamenal jasně. 

Zato Michal Vožda ze skupiny AUVA se pustil do drsnějších spekulací. Vytvořil anketu, kde mimo jiné nechává hlasovat o tom, zda Miloš Zeman oznámí, že má rakovinu. 

„Takže zítra rezignace?“ ptá se pak na svém facebookovém profilu Motejlek&Skočdopole.

„Pokud mu z břicha jako vetřelec nevyleze Gottwaldův duch, mě nemá čím překvapit,“ poznamenal pak publicista a marketér Josef Bouska.

Zdroj ParlamentníchListů.cz z Pražského hradu uvedl, že žurnalisté spekulující o nejrůznějších důvodech Zemanovy tiskové konference, budou překvapeni. „Až Miloš Zeman řekne skutečně sdělení, které chce říci, tak ty protáhlé ksichty budou stát za to,“ řekl zdroj.

Další informovaný hlas pro změnu Lidový novinám uvedl, že tisková konference bude připomínat happening, bude mít humorný a odlehčený obsah. „Formát známý spíše z domény občanského aktivismu není Zemanovi jakkoli blízký. Uspořádání happeningu by tak bylo opravdu překvapením, ovšem s přihlédnutím k negativnímu vztahu prezidenta k novinářům by se nějaký ten ‚trolling‘ z jeho strany mohl čekat,“ poznamenávají Lidové noviny.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …