Odstranění Forejta: Už je to tady, bylo natočeno žertovné VIDEO

07.12.2016 12:08

Jak je důležité míti Forejta. Úvahu na toto téma šíří internetem Quido Czerny, pražský dějepisář a ve volném čase posměšný glosátor prezidenta Zemana, který se sám ironicky nazývá „Zemanův fanoušek“; ostatním je znám jako ten, co prezidenta překřtil na ruského švába.

Odstranění Forejta: Už je to tady, bylo natočeno žertovné VIDEO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Forejt

„Pane prezidente, milí souvěrci, havlovská monstra. Loučíme se s kamarádem Forejtem a nebojte, já nebudu z těch, co by házeli jedovatou slinu,“ začal svůj výklad „prezidentův fanoušek“, který se proslavil písní Ruský šváb (podle Jana Rejžka nejlepší česká píseň roku 2014) a od té doby slovy či zpěvem na Facebooku, YouTube, Svobodném fóru Pavla Šafra nebo někde jinde komentuje vše, co přijde z Hradu.

Forejt podle něj vytvořil úplně nový typ. „Takzvaného mentálního bodyguarda,“ popisuje do kamery. Běžní bodyguardi jsou prý na světě od toho, aby za prezidenta chytali kulky. „Zato mentální bodyguard, to je nová pracovní příležitost. Ovšem pro velmi otrlé povahy. Takový mentální bodyguard nechytá pana prezidenta za kulky, ani za něj nechytá kulky. Spíše mentálně kryje jeho drobná selhání,“ popisuje Forejtovu činnost.

Když se prý například prezident Zeman trochu unaví, nestihne letadlo, tak se řekne, že Forejtovi šly špatně hodinky. „Pan prezident si rozmyslí vyznamenání pro pana Bradyho, tak si s ním Forejt úplně zbytečně telefonoval a ještě navíc ho zmátl,“ popisuje další pracovní činnost mentálního bodyguarda. A když si prezident nepamatuje, který velvyslanec byl či nebyl na Hradě, řekne se, že Forejt blbě vidí.

„A když už takový Forejt chyboval příliš, tak se hodí kámoši z KGB s kamerou místo brýlí,“ přešel k výkladu Forejtova konce na Hradě. V okolí prezidenta Zemana je prý naštěstí takových „šikovných lidí s dobrými vazbami“ více než dost. „Použitý Forejt se sám odejde, a najdeme nového. Tentokrát třeba u Číňanů,“ zasmál se Quido naivně do kamery ve zřejmé narážce na Miroslava Sklenáře, někdejšího šéfa protokolu Václava Havla.

„Kamarádi, nesuďme Forejta příliš přísně. Protože každý občas potřebujeme svého Forejta,“ zakončil prezidentův fanoušek svou úvahu.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…