Odstřel Klause ml. v ODS? „Cikánka“ nevadila, podřezaný Zeman také ne. Nové informace

22.05.2019 14:30

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi, zní staré úsloví. Jak jsme vás již informovali, jediné, co se radnímu Langovi přihodilo, když na Facebooku psal, že prezidenta by bylo nejlepší podřezat jako svini, je, že už nebude předsedou místní organizace ODS. „Když jste v současné ODS dostatečně loajální k vedení, můžete naprosto všechno,“ zní už z internetu. A samozřejmě, vzpomínka na vyhození Václava Klause mladšího je ještě živá.

Odstřel Klause ml. v ODS? „Cikánka“ nevadila, podřezaný Zeman také ne. Nové informace
Foto: Repro ČT24
Popisek: Poslanec Václav Klaus mladší v Událostech komentářích

Podle Martina Kuruce setrvá Lang i v radě města. „Zůstává radním, koalice je dál funkční,“ uvedl. Koaliční partneři ODS podle něj podobně jako straníci také požadovali omluvu. „Bylo jim vyhověno, takže je všechno v pořádku,“ dodal nástupce Langa v čele jesenické ODS.

Anketa

Chcete, aby premiér Babiš odstoupil, jak žádali demonstranti na Václaváku?

13%
87%
hlasovalo: 24958 lidí

Kauzou se v úterý večer zabývala rada místního sdružení, na níž se Lang podle Kuruce vzdal funkce a omluvil se. V médiích přitom předtím uvedl, že si za svými názory stojí a že šlo o nadsázku. „Martin Lang se po konzultaci vzdal funkce místního sdružení ODS Jesenice, funkci předsedy jsem převzal já,“ uvedl dosavadní místopředseda Kuruc.

Podle něj je za těchto okolností přijatelné, aby Lang v ODS zůstal, což potvrdila i místopředsedkyně strany Alexandra Udženija. „Pokud se pan Lang omluvil a ještě k tomu rezignoval na post předsedy, tak ani není co komentovat. Každý někdy udělá chybu a je dobře, když si ji uvědomí a omluví se,“ uvedla v SMS pro iRozhlas.cz.

Lang není jediný, kdo dělal ODS svými vyjádřeními problémy. Je tomu den a rok, co server iDNES vydal tento článek o řediteli  zoo Chleby René Fraňkovi. Franěk na Twitteru komentoval svatbu prince Harryho. Jan Žáček se divil, jak to, že na svatbu nebyl pozván „soudruh Zeman“? „Když si následník bere cikánku, co by tam dělal, že?“ opáčil Franěk.

Nebyl to jediný výrok, který předseda ODS Fiala označil za skandální a požadoval za něj od Fraňka omluvu. Pod fotkou, kde si běloch potřásá rukou s černochem, Franěk napsal: „Lidé si podávají ruku jinak. Zde ale podává ruku člověku jiný živočišný druh.“

Petr Fiala se k tomu tehdy pro iDNES vyjádřil takto: „Rasistické urážky pana Fraňka na sociálních sítích jsou nepřijatelné. Jeho názory nejsou v souladu s našimi hodnotami. Pokud se za své nechutné výroky neomluví, nemůže být nadále členem ODS.“

Celý článek ZDE

A jaký dvojí metr ve straně platí, si všímá Fraňkův zastánce, Josef Provazník. „Dnes je to na den přesně rok, kdy média psala o omluvě René Fraňka za to, co napsal na fejsu o manželce prince Harryho (a nějakému, prý, dalšímu rasistickému komentu). Petr Fiala tehdy hysterčil, že bude muset René stranu opustit.To samé pak psal i Jan Zahradil a mnozí další.

Já jsem se jej tehdy zastal a lehkým perem jsem mj. napsal, že si princ Harry zasloužil ‚čerstvější matroš‘. Jenom za tohle pak manažerka pražské ODS Mottlová do média řekla, že bych měl být také vyloučen. A teď tu máme kauzu předsedy ODS Jesenice Langa, který napsal, že je třeba podřezat prezidenta + další nechutnosti. Srovnejte jeho trestně stíhatelné poznámky s tím, co psal tehdy René nebo já.

Je to naprosto jiná liga, a přesto nikdo k odchodu Langa nevyzývá. Podle Udženije stačí, že už nebude předseda a odcházet nemusí. Prý to ani není třeba dál komentovat. Jen se tím potvrzuje, že když jste v současné ODS dostatečně loajální k vedení, můžete naprosto všechno. Třeba i vyzývat k vraždě prezidenta této země, nebo zabíjení poslanců, jako tak učinil Novotný,“ naráží Provazník na slova starosty Řeporyjí. A i když ho Provazník nezmiňuje, případ Václava Klause mladšího není Langovi nepodobný.

K Langově omluvě přidala pár slov i mediální analytička Irena Ryšánková: „Radní Lang se omluvil. Hm. Já bych skoro řekla, že těmi výroky spáchal trestný čin...“

A podobně hovořil i bývalý poslanec ANO Bohuslav Chalupa: „I jako skutečný politický komik by měl jít do basy.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…