Odvezte uprchlíky na ostrovy, které Řecko půjčí EU a splatí tak své dluhy. Hádejte, kdo tohle vymyslel „u kafíčka“

29.06.2015 7:16

Sociálně demokratický politik Zdeněk Škromach vymyslel u „nedělního poledního kafíčka“ způsob, jakým naráz vyřešit v současné době dva nejpalčivější problémy Evropské unie – řecké dluhy a masivní příliv uprchlíků. Pokud by se Škromachem navrhované opatření zavedlo do praxe, EU by prý spadl velký kámen ze srdce a Řecko by se konečně mohlo nadechnout.

Odvezte uprchlíky na ostrovy, které Řecko půjčí EU a splatí tak své dluhy. Hádejte, kdo tohle vymyslel „u kafíčka“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Škromach

„Při poledním nedělním kafíčku to moc na sluníčkový den nevypadá,“ posteskl si Škromach na úvod svého facebookového komentáře, aby se vzápětí jal radit ministrům financí eurozóny, kteří o víkendu v Bruselu jednali o dalším osudu zadluženého Řecka.  

Škromach navrhuje, že by se Řecku mohly umazat dluhy výměnou za několik ostrovů, které sice budou územím Evropské unie, ale nebudou spadat do schengenského prostoru. Na těchto ostrovech by se následně dle levicového politika mohli umístit migranti směřující do Evropské unie, a to do té doby, než by se rozhodlo, zda získají azyl, nebo budou vráceni do svých rodných zemí.

Majitelé místních ubytovacích zařízení by dle Škromacha měli zajištěný celoroční provoz, místní lidé práci, Evropské unii by spadl velký kámen ze srdce a Řecko by se prý mohlo nadechnout.

Plné znění Škromachova komentáře na Facebooku:

No a když tak poslouchám jak účastníci jednání o řešení dluhů Řecka surfují na internetu z uzavřených jednání, napadlo mě, že bychom jim mohli poradit. Možná by bylo zajímavé domluvit s Řeckem, že za dluhy nabídne EU několik ostrovů, které budou územím EU, ale budou vyčleněny mimo schengenský prostor. Na těchto ostrovech by byli ubytováni migranti směřující do EU do doby než se rozhodne, že získají azyl nebo budou vrácení do svých rodných zemí. Majitelé místních ubytovacích zařízení by měli zajištěný celoroční provoz, místní lidé práci, EU by spadl velký kámen ze srdce a Řecko by se mohlo nadechnout. Hezký den

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…