Odvolací soud projedná žalobu na KSČM kvůli výrokům Semelové

13.10.2016 6:17

Odvolací Městský soud v Praze dnes projedná žalobu právníka Michala Kincla (TOP 09) na KSČM a poslankyni Martu Semelovou kvůli jejím televizním výrokům o Miladě Horákové či o invazi vojsk v roce 1968. Obvodní soud v lednu označil Kinclovu žádost o omluvu za nedůvodnou, protože napadené výroky nezpůsobily právníkovi újmu.

Odvolací soud projedná žalobu na KSČM kvůli výrokům Semelové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Semelová

Semelová jako host v pořadu ČT24 Hyde Park zpochybnila, že přiznání později popravené političky Horákové ve vykonstruovaném procesu bylo vynucené. Odmítla, že obsazení Československa v roce 1968 bylo okupací, podle ní šlo o internacionální pomoc. Vasila Biľaka, signatáře zvacího dopisu vojskům Varšavské smlouvy, označila za pozitivní postavu československých dějin.

Komunistická strana žalobu pokládá za účelovou, zastupitel v Brně-Bohunicích Kincl ji prý využil ve své předvolební kampani. Policie, která výroky zkoumala, konstatovala, že vystoupení političky nebylo trestným činem. Soudce sice Kinclův požadavek omluvy nepravomocně zamítl, zároveň ale řekl, že rozumná obava z komunistické ideologie je zdravá. Semelová na vyřčených názorech trvá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…