Odvrácená tvář záměru zákonodárců: Muž z Ostravy spáchal sebevraždu

19.07.2015 6:28

Čeští zákonodárci schválili legislativu, podle níž mohou do existence ubytoven v obcích mluvit i úředníci z obcí, neboť od května letošního roku právě oni schvalují vyplácení doplatku na bydlení. Ve skutečnosti se toho mnoho nezměnilo, protože ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) obratem záměr zákonodárce doplnil konstatováním, že stanovisko obce je pouze doporučující. I tak se ale někteří lidé bojí o bydlení tolik, že uvažují o sebevraždě.

Odvrácená tvář záměru zákonodárců: Muž z Ostravy spáchal sebevraždu
Foto: rep, hns
Popisek: Ve dne jsou venku vidět většinou jen ženy a děti, muži spí

Podle informací serveru Týden.cz spáchal sebevraždu dvaapadesátiletý muž žijící na ubytovně, který měl strach, že doplatek na bydlení nedostane a raději ukončil svůj život, než aby žil s cejchem „nepřizpůsobivého dlužníka“. „I když jsme ho ujišťovali, že platba počká. Propadl panické hrůze, že přijde o střechu nad hlavou, a raději vyskočil z okna ve třetím poschodí,“ lituje Yveta Gavlasová, spolumajitelka ubytovny v Čujkovově ulici. Původní záměr zákonodárců zatnout tipec podnikatelům s chudobou tak může podle všeho mít velmi neblahý vliv i na samotné obyvatele ubytoven.

Roli mohou ve smutném případu hrát i extremisté, kteří před ubytovnami demonstrují proti vyplácení doplatku na bydlení. Když se před ubytovnami scházejí holohlaví mladíci z DSSS Tomáše Vandase a pokřikují, obyvatelům to na klidu nepřidá. Paní Gavlasová ale pro zajímavost dodává, že mnozí z těchto křiklounů také žijí na ubytovnách. Zdaleka totiž neplatí, že by na ubytovnách drtivě převládali romští spoluobčané.

Faktem je, že v Ostravě v sobotu jedna demonstrace proti ubytovnám proběhla a hlavním řečníkem byl právě předseda DSSS Tomáš Vandas, který prý z tématu nepřizpůsobivých brzy přeskočil na uprchlické téma. Prozradil také, že se chystá i do Vyšních Lhot, kde by mělo vzniknout středisko pro uprchlíky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…