Ohlasy na Zemana: Novináři to chtějí rozesrat, soptí Foldyna. A Petr Štěpánek: Štěch sám mluví jak trouba, který právě vypnul soustruh

27.01.2016 7:55

Současný mediální rozruch kolem posledních kontroverzních výroků Miloše Zemana má za cíl rozeštvat prezidenta a premiéra. Důvodem je to, že současná vláda ani premiér Bohuslav Sobotka dosud neudělali žádnou zásadní chybu, myslí si sociálnědemokratický poslanec Jaroslav Foldyna. Jeden ze zakládajících členů ODS Petr Štěpánek označil prezidentův výrok o premiérovi a kalašnikovu za nadsázku, „kterou chápe i tydýt s IQ kropicí konve“. A opřel se do šéfa senátu, který Zemanův výrok ostře kritizoval.

Ohlasy na Zemana: Novináři to chtějí rozesrat, soptí Foldyna. A Petr Štěpánek: Štěch sám mluví jak trouba, který právě vypnul soustruh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Anketa

Vadí vám slova Miloše Zemana o Sobotkovi a kalašnikovu?

3%
94%
hlasovalo: 33371 lidí

Foldyna na svém facebookovém profilu nejprve připomněl, co vlastně prezident řekl. A upozornil na to, že Miloš Zeman reagoval na otázku studentky. Foldyna si přitom do ní rýpl, protože mu samotná otázka přišla ... zvláštní. „Moje první poznámka je k otázce samotné, byla to studentka zvláštní školy?! Asi ano,“ pronesl poslanec o tazatelce.

Na setkání Zemana s občany Tišnova se studentka prezidenta zeptala: „Určitě víte, že se projednávala petice za odstoupení pana Sobotky a petice byla shrnuta ze stolu. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem vlastně mají čeští občané postupovat, protože jak víme, pan Sobotka určitě nestojí za českým národem, ale proti němu.“

Miloš Zeman odpověděl: „Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta – a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. Vypadáte mladě, takže roku 2017 se zcela určitě dožijete. A pak existuje nedemokratická cesta – a ta se jmenuje kalašnikov.“

Zeman nevyzval k likvidaci Sobotky zbraní

K tomu Foldyna napsal, že pokud by prezident vyzval k likvidaci premiéra Sobotky zbraní, nikdy by se jej nezastal, ale spíše naopak. „Jestliže si pozorně přečtete odpověď pana prezidenta, nic takového tam není,“ upozornil poslanec.

Podle něj jde jen o mediální kampaň o ničem. „Tedy rozeštvat prezidenta a premiéra,“ myslí si. Jak dodal, současná vláda ani premiér Sobotka dosud neudělali žádnou zásadní chybu. „Tak se to média snaží rozesrat! A jak tak čtu, se jim to daří,“ posteskl si závěrem.

Všichni politici i novináři se asi zbláznili

Petr Štěpánek má zase pocit, že se takřka všichni politici i novináři v téhle zemi zbláznili. „Prezident řekne vtip, evidentní nadsázku, kterou chápe i tydýt s IQ kropicí konve, a oni to řeší, řeší, řeší, řeší a řeší. Asi by to opravdu chtělo kalašnikova,“ napsal a přidal smějícího se smajlíka. A raději k tomu dodal: „Poznámka pro politické a žurnalistické trubky: Pozor, nadsázka!“

O něco později pak Štěpánek na svůj facebookový profil dopsal, zřejmě v reakci na to, že Zemana za zmíněný výrok kritizoval také bývalý odborářský předák, nyní předseda horní parlamentní komory Milan Štěch (ČSSD). „Je to opravdu k popukání, když první dělnický předseda senátu, bývalý soustružník Štěch, jenž se sám vyjadřuje jako trouba, který právě vypnul soustruh, svým vpravdě až přespříliš hovorovým stylem chlapa od krav (soustruhu) vypráví, že prý je ostuda, kterak se vyjadřuje prezident republiky,“ uvedl Štěpánek.

Celý text příspěvku Jaroslava Foldyny na jeho facebookovém profilu:

Co vlastně prezident řekl.

Přečtěte si prosím a potom suďte.

Moje první poznámka je k otázce samotné, byla to studentka zvláštní školy?! Asi ano.

"Přepis dotazu studentky na pondělním setkání prezidenta Miloše Zemana s občany v jihomoravském Tišnové a prezidentova odpověď:

Otázka studentky z publika:

"Dobrý večer, pane prezidente, já bych Vám chtěla poděkovat za všechny občany České republiky, určitě všechny, protože někteří ani neví, kdo vůbec na Hradě sedí, jaká osobnost. Chtěla bych Vám poděkovat, jakým způsobem vlastně svoji funkci vedete, a měla bych na Vás otázku. Určitě víte, že se projednávala petice za odstoupení pana (předsedy vlády Bohuslava, pozn. ČTK) Sobotky a petice byla shrnuta ze stolu. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem vlastně mají čeští občané postupovat, protože jak víme, pan Sobotka určitě nestojí za českým národem, ale proti němu."

Potlesk v sále.

Odpověď prezidenta Miloše Zemana:

"Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta - a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. Vypadáte mladě, takže roku 2017 se zcela určitě dožijete. A pak existuje nedemokratická cesta - a ta se jmenuje kalašnikov."

Poznámka č2. Pokud by pan prezident vyzval k likvidaci premiéra Sobotky zbraní nikdy bych se její nezastal, ba naopak.

Pokud si pozorně přečtete odpověď pana prezidenta, nic takového tam není.

Poznámka č3. Jde jen a opět o mediální kampaň o ničem, tedy rozeštvat prezidenta a premiéra.

Poznámka č.4 Současná vláda a ani premiér Sobotka dosud neudělali žádnou zásadní chybu. Tak se to media snaží rozesrat!

A jak tak čtu se jim to daří.

Celý text příspěvku Petra Štěpánka na jeho facebookovém profilu:

Také máte pocit, že se takřka všichni politici i novináři v téhle zemi zbláznili? Prezident řekne vtip, evidentní nadsázku, kterou chápe i tydýt s IQ kropící konve, a oni to řeší, řeší, řeší, řeší a řeší. Asi by to opravdu chtělo kalašnikov. Emotikona smile Poznámka pro politické a žurnalistické trubky: Pozor, nadsázka!

Je to opravdu k popukání, když první dělnický předseda Senátu, bývalý soustružník Štěch, jenž se sám vyjadřuje jako trouba, který právě vypnul soustruh, svým vpravdě až přespříliš hovorovým stylem chlapa od krav (soustruhu) vypráví, že prý je ostuda, kterak se vyjadřuje prezident republiky.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…