Ohlédnutí za historií soudkyně z Bártova případu: Mírnila tresty za korupci

22.12.2012 20:22

Poslanci Vít Bárta a Jaroslav Škárka si nemohou na odvolací soudkyni Jarmilu Löffelmannovou stěžovat. Díky jejímu v podstatě osvobozujícímu rozhodnutí se už nemusí trápit kvůli údajné korupci. Nejsou však jediní, kdo takto pořídil u této soudkyně.

Ohlédnutí za historií soudkyně z Bártova případu: Mírnila tresty za korupci
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Začátek soudního řízení s Vítem Bártou

Server Aktuálně.cz připomíná několik odvolacích řízení, která se týkala korupce a kde Jarmila Löffelmannová rozhodla ve prospěch obžalovaných.

Poukazuje například na rok starý případ úředníka na magistrátu Zbyňka Bernata a Pavla Plase z pražského policejního ředitelství. Podle soudu pro Prahu 10 byli shledáni vinnými za ovlivňování vyšetřování dopravních nehod. Löffelmannová ale Bernatovi snížila čtyřletý trest odnětí svobody na dvouletou podmínku. Plas odešel se stejným rozsudkem, byť měl původně dostat tři roky vězení.

V korupčním případu byl obviněn i Martin Mrva. Ten odešel od odvolacího soudu místo dvouleté podmínky s osmnáctiměsíční podmínkou.

Spor se týkal případu, kdy měli Bernat a Plas manipulovat s vyšetřováním, kdy řidič srazil chodkyni. Löffelmannová zdůvodnila mírnější trest tím, že oba byli dosud bezúhonní. U Mrvy to bylo proto, že nebylo dokázáno, že by z korupce profitoval.

Další, komu soudkyně takto „pomohla“, je například bývalý šéf pražského policejního oddělení Zahradní Město Luboš Čížek. Ten se měl nelegálně obohatit, když vyplatil podřízeným odměny za podmínek, že mu část peněz vrátí. Podle Löffelmanové ale Čížek jednal v dobrém úmyslu.

Zato v jiných, nekorupčních případech už tak mírná soudkyně není. V případě mladého skinheada, který napadl dva muže a těhotnou ženu, potvrdila sedm let vězení. Podobně potvrdila i osmiletý trest pro majitele lékárny, který prodával léky dealerům pervitinu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …