Ohromující úvaha sociologa Hampla, proč prý ženy a homosexuálové milují islám. Souvisí s mozkem

20.07.2017 15:53

Proč tolik žen a homosexuálů miluje islám? ptá se sociolog Petr Hampl na svém webu PetrHampl.com.

Ohromující úvaha sociologa Hampla, proč prý ženy a homosexuálové milují islám. Souvisí s mozkem
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

Nechápe totiž to, jak je možné, že tolik sympatií k islámu projevují právě ty skupiny, pro které znamená největší hrozbu a největší pohromu. „Jako zdánlivě nejlogičtější vysvětlení se nabízí nepřiznaný masochismus nebo hloupost. Obávám se ale, že problém je hlubší a že vychází z vrozených rozdílů mezi mužským a ženským mozkem,“ míní Hampl. 

Ve svém textu se pak obrátil na studii, s níž přišel profesor Simon Baron-Cohen, který tvrdí, že existují v zásadě dva odlišné typy mozku – mužský a ženský. Hampl v té souvislosti poukazuje na rozdílné vnímání světa. 

„Když děti ve škole slyší nějaké nové sdělení, holčičí mozek se ptá: ‚Bude mě mít paní učitelka ráda, když tomu uvěřím?‘ V dospělosti pak může podobná otázka znít: ‚Budu oblíbená, když budu zastávat ten nebo onen názor?‘ Je to postoj, za kterým je evoluční zkušenost. Žena je během těhotenství a v prvních letech mateřství bezbranná, potřebuje podporu svého okolí. Mezi našimi předky jsou tedy zastoupeny převážně ty ženy, které dokázaly být oblíbené. Ty konfliktní měly menší šanci, že své geny předají dál,“ popisuje Hampl.

  • Původní text ZDE

„Jenže když to stejné školní sdělení doputuje ke klukovskému mozku, první otázka zní: ‚Jde to logicky dohromady s tím, co už znám?‘ Když to dohromady nejde, tak se novému sdělení vysměje. I za tím je evoluční zkušenost. Mezi našimi předky jsou zastoupeni převážně ti, kdo dokázali předat svůj genetický materiál, bez ohledu na to, jaký byl jejich další osud. Tedy ti, kdo se dokážou jasně a racionálně zaměřit na cíl. Proto je pro muže snadnější studovat matematiku nebo fyziku, proto dokážou lépe konstruovat stroje, a proto taky dokážou snadněji zabíjet,“ podotkl jasně Hampl.

Zkonstatoval, že to vše vede k tomu, že holčička má spíše tendenci přijmout romantickou představu o vznešeném ušlechtilém islámu, kdežto kluk má spíše tendenci si položit otázku, jak to jde dohromady s terorismem, kamenováním a podřezáváním nevěřících. 

A stanovil i závěry svých úvah. „Ženy v mužských profesích (vědkyně, matematičky atd.) jsou nejspíš stejně odolné vůči islámské propagandě jako muži. Naopak muži, jejichž myšlení má ženské rysy, budou vůči islámu značně náchylní. Ty ženy, které jsou hodně výrazné či dominantní atd. – na ně řeči o skvělosti islámu zpravidla působit nebudou. V zemích, kde už se islám fakticky stal oficiální státní ideologií (Velká Británie, Německo, Švédsko), s ním budou ženy sympatizovat velmi silně. V zemích, kde jednoznačně převládá stanovisko, že islamizace je nepřijatelná, budou ženy k islámu velmi nepřátelské (Maďarsko, Polsko, Srbsko),“ zmínil Hampl. 

„Je to také dobré vysvědčení pro Českou republiku. Navzdory tomu, že tu různí Sorosové a různé zahraniční fondy utrácí stejné peníze jako všude jinde a navzdory tomu, že veřejnoprávní propaganda jede na plné obrátky, podařilo se udržet atmosféru, v níž je jasné, že jen úplný kretén může věřit v pozitivní přínos islámu,“ uzavřel Hampl se slovy, že zdravé myšlení se podařilo udržet i přesto, že to spoustu lidí stálo hodně energie a peněz. V další fázi pak podle jeho slov můžeme očekávat, že „Člověk v tísni a další zločinecké organizace zaměří své aktivity na školách převážně na dívky. Je dobré s tím počítat“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…