Ohrožení voleb do Sněmovny! Čeká na (ne)zvolení do Rady ČT a ruply mu nervy

Spustit čtení článku
Tato funkce je povolena jen předplatitelům typu Lepší čtení a vyšší.
23.06.2021 12:47 | Komentář

„Přístup demobloku k dovolbě Rady ČT je skandální,“ říká publicista Pavel Černocký ohledně stále oddalované volby nových členů Rady ČT. Pro ParlamentníListy.cz rozebral, proč si podle něj někteří poslanci nové členy nepřejí. V té souvislosti zmínil nejen ředitele ČT Dvořáka, ale například i moderátory Moravce nebo Wollnera. „Zablokování volby do Rady umožní zpravodajství ČT významně ovlivnit nadcházející volby. To by umožnilo fungovat ČT tak jako doposud,“ varuje.

Ohrožení voleb do Sněmovny! Čeká na (ne)zvolení do Rady ČT a ruply mu nervy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Návrh na vyslovení nedůvěry vládě ČR. Komunisté opustili jednací sál

„Přístup demobloku k dovolbě Rady ČT je skandální,“ říká na úvod Pavel Černocký a hned vysvětluje. „Abych snad neupadl do podezření, že si, jako jeden z kandidátů, přihřívám svoji polívčičku… je mi úplně jedno, jestli bude Rada doplněna o Frantu anebo Josefa. Tady jde o základní, velmi nebezpečnou záležitost.“

Dvořák, Šámal, Wollner…

„Způsob kontroly České televize je naprosto jasně definován. Definován je i postup dovolby do Rady ČT, za členy Rady, kterým funkční období končí. Je zde ovšem početná skupina poslanců, kteří si doplnění Rady nepřejí. Z prostého důvodu, že většina z 12 kandidátů nepůjde na ruku řediteli Dvořákovi, šéfovi zpravodajství Šámalovi a jeho hvězdám Moravcovi, Fridrichové, Wollnerovi a Rosímu. A tak dělají možné, nemožné, aby zkompletování Rady ČT jakýmkoliv způsobem zabránili,“ míní Pavel Černocký a pokračuje.

„Navíc se snaží zdiskreditovat nepohodlné členy Rady, tedy slečnu Lipovskou a Luboše Xavera Veselého. Pokud by se jim to snad podařilo, měli by další záminku pro blokaci. Stávající počet dvanácti kandidátů by pokládali za nutné doplnit, právě na těch dvanáct. Zatím se jim to nedaří, a zřejmě ani nepodaří,“ říká publicista a upozorňuje. „Existuje ovšem ještě jedna cesta… obstrukce a zase obstrukce. Už se jim to čtyřikrát podařilo. Naposledy si v šest večer začali vybírat dvouhodinovou pauzu na ‚porady klubu‘, pěkně jedna strana po druhé, až do půlnoci. Samozřejmě se vůbec neradili, ale šli se pěkně podívat domů na televizi,“ domnívá se publicista.

Pavel Černocký

Teplá místečka a koalice ve volbách

Záměr toho, o čem Pavel Černocký mluví, je dle jeho názoru jasný. „Odsunout dovolbu až na zářijové zasedání Sněmovny anebo, ještě lépe, až na dobu po volbách, které, jak doufají, vyhrají,“ nebere si servítky publicista a varuje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

válka

Fakt si myslíte, že NATO, což jsme i my, chce válku s Ruskem? Máte proto nějaké důkazy? A myslíte si, že i Ukrajina chtěla válku s Ruskem? Podle mě jediný, kdo chce válku a začalo jí, je Rusko, které by evidentně chtělo obnovit i svůj vliv v Evropě po druhé světové válce.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klub Saša. Všichni europoslanci ODS provázáni

21:50 Klub Saša. Všichni europoslanci ODS provázáni

Nejsilnější vládní strana ztratila jeden europarlamentní mandát a vyšle do Bruselu tři poslance. Zaj…