Okamura: Já žádné šibenice nestavěl. Snaží se mě zase pošpinit

04.07.2015 21:05

Poslanec Tomio Okamura (SPD), jenž se zúčastnil středeční demonstrace na Václavském náměstí proti islámu a za referendum o vystoupení z EU, se podle všeho nestačí divit. Ačkoli on rozhodně akci nepořádal a šibenice nestavěl, je s nimi spojován. Ale média využijí lecjakou příležitost, aby ho očernila.

Okamura: Já žádné šibenice nestavěl. Snaží se mě zase pošpinit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Okamura zdůrazňuje, že středeční demonstraci nepořádal a šibenice rozhodně nestavěl. Pokud na Václavském náměstí byly, Okamura si jich v davu ani nevšiml, protože od něj byly příliš daleko.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Já jsem nebyl organizátor a byl jsem přítomen pouze z části, ale chápu, že se médiím hodí každá záminka o mně lhát a překrucovat fakta. Demonstrace se zúčastnily průběžně až dva tisíce lidí a desítky z nich drželi v rukou transparenty či vlajky, přes které šlo stěží dohlédnout až na konec davu. A zřejmě někde vzadu na kraji byli dva lidé s maketami šibenice – já jsem si jich vůbec v té dálce nevšiml, a jak média později zjistila, vůbec to nebyli příznivci našeho hnutí SPD, ale byli to členové jakési jiné strany. Přesto mne média opět schválně očernila, stěžuje si.

Celý text najdete zde

Zdůrazňuje, že on na akci prosazoval toliko referendum o vystoupení Česka z EU, případně referendum o nulové toleranci k běžencům. Referendum je ryze demokratický prvek a nic špatného nevidí ani na tom, že nestojí o islámské běžence na českém území. Demonstranti se prýv navíc chovali v souladu se zákonem. O tom může svědčit i to, že policie nezasahovala proti demonstraci, ale proti lidem, kteří ji chtěli narušit. Šlo např. o členy Strany zelených, kteří tu podle Okamury uprchlíky chtějí, s čímž on nemůže souhlasit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…