Okamura: Nechci Romy vystěhovávat. Měli by sami usilovat o vlastní stát

18.09.2013 12:55

Tomio Okamura prý nechce nikoho násilně vystěhovávat, naopak by bylo dobré, kdyby sami Romové začali usilovat o vlastní stát. Na myšlence jejich státu není nic extremistického, řekl předseda hnutí Úsvit přímé demokracie na tiskové konferenci.

Okamura: Nechci Romy vystěhovávat. Měli by sami usilovat o vlastní stát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Základem volebního programu hnutí Úsvit je prosazení zákona o referendu. Přes to prý nejede vlak

"Na myšlence romského státu není nic extremistického," uvedl Tomio Okamura s tím, že kvůli těmto slovům se názorově rozešel s ekonomem Pavlem Kohoutem, jehož kniha inspirovala název a program hnutí Úsvit.

„Sdělil mi, že má problém s tím, jak chceme řešit problematiku nepřizpůsobivých občanů," dodal Okamura. Podle něj je to ale nedorozumění a ekonom je pod tlakem médií a intelektuálních skupin, které zkreslují jeho názor na Romy.

"S panem Pavlem Kohoutem dál komunikujeme. Podílel se na tvorbě našeho ekonomického programu. Na většinu věcí má stejný názor jako my. Pan Kohout mi řekl a napsal jediný důvod, s čím nemůže souhlasit, a to je řešení romské problematiky," popisuje Okamura.

"Romové by měli probudit své elity a usilovat o to. Každý národ má právo na sebeurčení," míní Okamura. "My nikoho vystěhovat nechceme, jen chceme, aby pro všechny platily rovná práva i povinnosti," dodal.

Hnutí Úsvit na tiskové konferenci také představilo svůj ekonomický program. Usilovat bude o snížení obou sazeb DPH a tříleté moratorium na zvyšování daní. Zde by byla jedinou výjimkou stoprocentní daň u majetku o hodnotě nad 20 milionů, pokud vlastník nedoloží jeho legální nabytí. Dalším důležitým bodem je „protidluhová brzda“ jako ve Švýcarsku, kdy na konci volebního období by deficit hospodaření státu neměl překročit dvě procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…