Okamura: Sirotky ne. A pozor, blíží se další nebezpečí stran migrace, zakročme

18.09.2018 14:14

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura předstoupil před kamery České televize a obvinil europoslance ANO, STAN a TOP 09, že zrazují svoji zemi. Totálně rozcupoval také ČSSD, která údajně chce v České republice vítat migranty, aby ukázala svou loajalitu vůči Bruselu. Místopředseda SPD Radim Fiala k tomu dodal, že se ČSSD chce podílet na budování nového světového řádu, který je pro SPD nepřijatelný.

Okamura: Sirotky ne. A pozor, blíží se další nebezpečí stran migrace, zakročme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala a Tomio Okamura

Tomio Okamura hned v úvodu tikové konference oznámil, že se chce na půdě Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR zastat Maďarska, které hájí svou suverenitu a to i proti EU. Tak to alespoň vidí celá SPD. Tvrdě se obul do těch českých europoslanců, kteří hlasovali pro zahájení řízení s Maďarskem, které teoreticky může skončit i tím, že Maďarsku boudou v EU odebrána hlasovací práva. „Orgány Evropské unie nastoupily cestu otevřené politické agrese vůči Maďarsku," nebral si servítky Okamura. Tato agrese je podle jeho názoru srovnatelná s naší zkušeností z roku 1968, kdy do naší vlasti vtrhly sovětské tanky. Okamura tuto politiku považuje za strašnou a je znechucen z toho, že ji někteří čeští politici podporují.

Anketa

Stojíte za předsedou vlády Andrejem Babišem? (Anketa probíhá od 18.9.2018)

92%
8%
hlasovalo: 12412 lidí

„Europoslanci hnutí ANO, STAN, ČSSD a TOP 09 nezrazují svým hlasování jen Maďarsko, ale i Českou republiku," vypálil Okamura s tím, že pro Česko je spolupráce s Maďarskem i s dalšími zeměmi tzv. Visegrádské čtyřky velmi důležitá.

Okamura má za to, že maďarský premiér Viktor Orbán se jen snaží bránit identitu Maďarů, maďarský stát a tato snaha je prý hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury blízká. Předseda hnutí vyzval všechny české poslance, aby Maďarsko podpořili.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Když se ke slovu dostal Fiala, odmítl, aby českou zahraniční politiku spravoval kdokoli ze sociální demokracie, protože sociální demokracie nemá podle místopředsedy hnutí vlastní program, ale jen pracuje s příkazy s Bruselu a podílí se na budování nového světového globálního řádu. „Oni mají ve svém dlouhodobém politickém programu nový globální světový řád a je to vlastně to, co se děje teď v Evropské unii. Nemají žádnou koncepci zahraniční politiky, protože dělají to, co jim řekne Evropská unie," řekl doslova Fiala.

Vyjádřil se také k tématu syrských válečných sirotků. Podle Fialy máme dost svých vlastních dětí, které potřebují pomoc. Europoslankyně Michaela Šojdrová s nápadem pomoct syrským, válečným sirotkům přišla jen proto, aby před senátními, komunálními a evropskými volbami zviditelnila sebe a svou stranu. Většinu území Sýrie už má pod kontrolu režim prezidenta Bašara Asada a tamní úřady prý mají prostředky na to, aby se postaraly o své sirotky. Znovu také zmínil, že oněm padesáti syrským sirotkům může být 17 a 18 let.

Poté si znovu vzal slovo Okamura a oznámil, že česká Poslanecká sněmovna bude díky SPD jednat o globálním paktu o migraci z díly OSN. Podle Okamury je třeba zkrotit především ČSSD, která by podle jeho názoru ráda vítala migranty v Česku a vycházela vstříc politice Bruselu. Fiala doplnil, že by přijetí globálního paktu na úrovni EU mohlo vést k tomu, že se z Bruselu bude rozhodovat o tom, jak se přerozdělí migranti do jednotlivých zemí. To je pro SPD nepřijatelné. Místopředseda hnutí připomněl, že od globálního paktu už ustoupilo i Maďarsko, které chce samo rozhodovat, koho vpustí na své území. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…