Okamura: Super zpráva! Maďarsko do ústavy zakotvilo, že matka je žena, otec je muž

20.11.2020 14:52

Maďarská vláda předložila návrh novely ústavy, která má zakotvit, že „matka je žena, otec je muž“, a definovat jako pohlaví člověka jedině to, s kterým se narodil. Oznámila to ministryně spravedlnosti Judit Vargová. „To jsou podle mě věci, kterými bychom se měli inspirovat i u nás a bylo by je dobré zavést i do naší ústavy,“ vyjádřil se na svém facebooku předseda hnutí SPD Tomio Okamura.

Okamura: Super zpráva! Maďarsko do ústavy zakotvilo, že matka je žena, otec je muž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Před lety by nikoho ani nenapadlo, že tu bude potřeba definovat takové samozřejmé věci, že otec je muž a matka je žena, ale jak gender aktivisté, globalisté a Evropská unie napadají postavení tradiční rodiny, ukazuje se, že to bude nezbytné,“ připomněl Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
Maďarská ústava už nyní definuje manželství jako svazek mezi mužem a ženou a jako základ rodiny a přežití národa. „Návrh už devátého ústavního dodatku má zaručit, že děti budou vychovávány v souladu s hodnotami vyplývajícími z „maďarské křesťanské kultury“. Návrh uvádí, že „základem rodinných vztahů je manželství“ a „matka je žena a otec je muž“. Dodatek také říká, že Maďarsko chrání „právo dětí na genderovou identitu odpovídající pohlaví, s nímž se narodily“,“ upozorňuje Okamura. 
 
„Šílená neomarxistická genderová ideologie tvrdí, že pohlaví je sociální konstrukt (a je libovolně volitelné a měnitelné), nikoli biologická danost. Sociální inženýři pak chtějí, aby si chlapci hráli s panenkami, nosili šatičky a v dospělém věku, aby snad kojili či rodili děti. To je proti přírodě i proti zdravému rozumu. Nemyslíte? A nyní genderisté dokonce tvrdí, že existuje 100 pohlavních identit… A proč ne rovnou 1000? A proč ne 10 000?“ ptá se předseda SPD.  
 

Anketa

Kdo byl lepší ministr zdravotnictví?

hlasovalo: 12133 lidí
Připomeňme si, že gender ideologie tvrdí, že pohlaví je konstrukt a je libovolně volitelné bez ohledu na biologické základy. „Každý ale ví, že existují dvě pohlaví – muž a žena. Ostatní jsou problémy s identitou. A každý ví, že manželství a rodinu mohou založit jen muž a žena. Vůči těmto lidem s odlišnými preferencemi máme mít soucit, jejich životní styl se ale nesmí stát pro společnost normou či vzorem k obdivu,“ říká Okamura. 
 
Podle hnutí SPD je základem státu ale tradiční rodina, ve které táta s mámou vychovávají děti. Tradiční rodina si od státu zasluhuje všestrannou podporu a ochranu.
 
„Sexuální orientace je soukromou záležitostí každého. Hnutí SPD odmítá perzekuci homosexuálů a homosexuálové mají dle nás právo na stejné občanské svobody jako ostatní občané. Největším nebezpečím pro homosexuály jako osoby je v současnosti nenávistný islám, který prosazuje trest smrti za homosexualitu,“ uzavřel Okamura.  
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…