Okamura: USA nás nemají co poučovat. A rasista není člověk, kterému vadí parazitující spoluobčan

20.06.2014 8:41

Šéf hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura se spolu se čtenářem ParlamentníchListů.cz pozastavuje nad kritikou těch, kteří odsuzují nepřizpůsobivé minoritní skupiny a jejich někdy nezákonné počínání. „Rasista není člověk, kterému vadí parazitující spoluobčan. Protestovat proti něčemu takovému je naprosto normální,“ říká Okamura. Poslanec se také pozastavuje nad kolísavými výsledky průzkumů preferencí stran a hnutí.

Okamura: USA nás nemají co poučovat. A rasista není člověk, kterému vadí parazitující spoluobčan
Foto: Daniela Černá
Popisek: Okamura hovořil i o komplotu politických stran

Čtenář se obrátil na Tomio Okamuru a připomněl dávnou historii Spojených států: „Amerika vyvraždila indiány a my jsme pro ně rasisti!?“ Tazatel se nechce smířit s označením rasista za to, že odsuzuje parazitující občany.

„Vážený pane Okamuro, nemyslíte si, že když naši politici oslovují občany, kteří protestují proti cikánům, kteří se nepodřídí našim zákonům a kteří parazitují na naší společnosti, že jsou RASISTI, tak že jsou naši politici stejně nevzdělaní jako paní Albright, neboť kdyby se cikáni zapojili do majoritní společnosti, přijali zákony a pracovali by, že by se občané nebouřili proti nečinnosti vlád v této republice a jejich obhajobě cikánů, kteří k nám přišli z Balkánu a Slovenska, ale ne jako političtí emigranti, ale jako imigranti, kteří jsou oproti majoritě chráněni na úkor nás!?“ napsal Okamurův příznivec.

Celá otázka s odpovědí Tomio Okamury ZDE.

Tomio Okamura zdůrazňuje ve své odpovědi tradiční českou tolerantnost k cizincům i jiným rasám, a to v protikladu s americkou historií. „V mnohém s vámi naprosto souhlasím - možná bychom mohli doplnit, že apartheid, tedy rasová segregace, byl zrušen v jižních státech USA někdy v šedesátých letech a organizace typu Ku-klux-klan v naší zemi nikdy nebyly,“ píše šéf Úsvitu a dodává: „Češi jsou velmi tolerantní národ, cizinci a obecně jiné rasy nám nevadí. Problém nastane pouze tehdy, pokud je nějaká skupina viditelně na obtíž. A samozřejmě rasista není člověk, kterému vadí parazitující spoluobčan. Protestovat proti něčemu takovému je naprosto normální,“ stojí si na svém Okamura.

Říkám si, co za tím asi je?

Včera byl zveřejněn další průzkum agentury STEM. Vyšlo v něm, že Úsvit by získal pouze 4,8 % hlasů. Tomio Okamura se rozhodl na tento průzkum reagovat na serveru ParlamentníListy.cz a poukazuje na to, že „co preference, to jiný výsledek“.

„Skutečně netuším, co říkat každý týden na různé volební průzkumy, jelikož před volbami do Poslanecké sněmovny jsme měli podle průzkumů a médií pod 5 % a nakonec jsme dostali 6,88 %. Jen za poslední dva týdny byly zveřejněny tři průzkumy různých agentur a každý má pro Úsvit jiný výsledek v rozmezí 4,8 - 6,5 %,“ upozorňuje Okamura na rozporuplné výsledky. Podle něj tyto průzkumy ani nemají valný smysl, protože na jednu stranu se ne vždy shodují se skutečností a také, rozhodovat se prý bude zase až za další tři roky u voleb do sněmovny.

Celý text Tomio Okamury ZDE.

 „Stejnou zkušenost mám i s průzkumy před dvěma lety, když jsem kandidoval do Senátu a nedávali mi šanci ani na postup do druhého kola - nakonec jsem obě kola vyhrál,“ konstatuje opoziční poslanec.  „Vůbec nerozumím tomu, proč se ty výsledky takhle liší - hlavně v případě Okamury a Úsvitu, je to velice divné a říkám si, co za tím asi je. V každém případě jsou před námi více než tři roky práce v opozici a pak rozhodnou voliči, jestli byli se současnou vládou spokojeni, nebo si přeji změnu - aktuální preference nemají tedy žádnou vypovídací hodnotu,“ napsal k poslednímu průzkumu ze dne 19. 6. předseda Úsvitu Tomio Oakmura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…