Okamura bude obhajovat post lídra SPD, o vyzyvateli neví

14.07.2018 6:15 | Zprávy

Lídr hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) a místopředseda Sněmovny Tomio Okamura bude dnes na volební konferenci hnutí v Praze obhajovat poprvé od vzniku uskupení před třemi lety funkci. Usilovat o znovuzvolení bude i místopředseda hnutí a šéf sněmovní frakce SPD Radim Fiala. Podle vyjádření Okamury, který hnutí založil po rozchodu s hnutím Úsvit, se zatím neozval žádný vyzyvatel dosavadních lídrů. Může se tak stát ale přímo na plénu konference.

Okamura bude obhajovat post lídra SPD, o vyzyvateli neví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Jednání se zúčastní 162 delegátů, za každý kraj jich vyslaly krajské konference deset a zbytek bude tvořit 22 poslanců hnutí. Na jednání SPD pozvalo prezidenta Miloše Zemana, který ale zašle delegátům pouze videozdravici. Podle Okamury totiž hlava státu plánuje o víkendu odpočívat, uvedla ČTK.

Delegáti se budou věnovat také přípravě na podzimní obecní a senátní volby. V komunálních volbách, kterých se SPD zúčastní poprvé, postaví podle Okamury 282 kandidátek, celkem tak bude kandidovat za SPD zhruba 9000 členů a podporovatelů. V senátních volbách bude hnutí vlastní kandidáty stavět ve všech 27 obvodech. Celou sestavu hnutí představí po skončení lhůty pro podávání kandidátek 31. července.

Jednání konference bude přístupné novinářům na zahajovací projevy. Během volby a diskuse, ve které jsou podle programu jednání tři bloky včetně "zhodnocení mimořádně úspěšné politické práce hnutí od vzniku v roce 2015", organizátoři jednání uzavřou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otočí Pavel s volebním právem pro 16leté? Holec tuší proč

20:57 Otočí Pavel s volebním právem pro 16leté? Holec tuší proč

„Byl bych opatrný s mladými lidmi a jejich volebními právy, protože v Evropě se rozmáhá takový nešva…