Okamura chce vyšetřovat děti v pubertě, aby odhalil nebezpečné devianty

15.01.2014 22:17

Poslanec a šéf hnutí Úsvit Tomio Okamura navrhuje vyšetřovat děti v pubertě na to, zda netrpí nebezpečnou sexuální deviací. Reagoval tak na 10. výročí tragédie v Kmetiněvsi. Informoval o tom server Týden.cz, který ale zároveň přinesl názor sexuologa Petra Weisse. Ten si myslí, že je to nesmysl, protože na počátku puberty není možné sexuální deviaci odhalit.

Okamura chce vyšetřovat děti v pubertě, aby odhalil nebezpečné devianty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura při rozhovoru televizi

„Můj názor je tento: Jsem pro snížení hranice pro trestní odpovědnost - ovšem v případě sexuálních deviací to není konečné řešení, jelikož třináctiletý deviantní kluk je bohužel deviantní od přírody a jeho chování změna trestnosti neovlivní. Skutečným systémovým řešením musí být zároveň odborná prevence - tedy preventivní lékařské testy v období puberty, kdy se deviace dají odhalit, a následné tlumení deviace a samozřejmě informace pro dítě i rodiče, aby věděli, jakému riziku čelí, a naučili dítě, jak s tím žít tak, aby neohrožovalo okolí," citoval server Okamurova slova na jeho facebookovém profilu.

Podle sexuologa Petra Weisse není možné určit na počátku puberty deviaci. Sexualita se totiž vyvíjí. Deviace se vyšetřují kontaktním sexuálním vyšetřením, jeho výsledky ale nejsou stoprocentní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…