Okamura chce zavírat lidi do koncentráků, udeřil politik ČSSD. A přišla odpověď

03.03.2014 12:11

Šéf Úsvitu přímé demokracie Tomio Okamura poslal serveru eurozprávy.cz své stanovisko ke konfliktu na Ukrajině. Podle něj Evropské unii chybí v současnosti armáda, peníze i idea, což jsou věci, které prý Rusko má. A Putin si podle Okamury jde pro výhru. Politici měli podle něj jako jediné řešení prosazovat nové volby na Ukrajině a nikoli volit násilnou cestu změny moci. Kandidát ČSSD Miroslav Poche již dříve kritizoval EU, že v současnosti nenabízí žádné řešení případné ukrajinské imigrace, pouze „řešení pana Okamury, který říká, že budeme Ukrajince zavírat do koncentračních táborů“.

Okamura chce zavírat lidi do koncentráků, udeřil politik ČSSD. A přišla odpověď
Foto: Daniela Černá
Popisek: Okamura hovořil i o komplotu politických stran

Anketa

Schvalujete ruskou okupaci Krymu?

81%
16%
hlasovalo: 31817 lidí

Kandidát do europarlamentu za ČSSD Miroslav Poche se již minulý týden nechal slyšet, že ke krizi ve východoevropské zemi výrazně přispěla Evropská unie. „Především tuto krizi považuji za selhání zahraniční politiky Evropské unie," citovala ho ČTK. Poche se domnívá, že podobně Evropa selhala v bývalé Jugoslávii nebo při arabském jaru, kde podle něj podporovala islamistické síly, které radikálně řeší vnitropolitické otázky.

Nyní podle něj Ukrajina „hnědne" a důsledkem krize může být i rozpad země. Podle kandidáta do Evropského parlamentu hrozí velká imigrace z Ukrajiny, na kterou musí být EU připravena. „V tuto chvíli jediné řešení, které prý unie nabízí, je řešení pana Okamury, který říká, že budeme Ukrajince zavírat do koncentračních táborů, ale to přece není cesta," uvedl podle ČTK Poche.

Šílené, že takoví podvodníci a lháři budou ČR zastupovat v Bruselu

Proti tomuto tvrzení se ale velice ostře ohradil Tomio Okamura: „Šílené, že takoví podvodníci a lháři budou ČR zastupovat v Bruselu. Tento pán, o kterém jsem nikdy neslyšel v jiné souvislosti než se skandálním fungováním pražského magistrátu, asi neumí číst nebo vědomě lže, jelikož já jsem nikdy nic takového neřekl."

Předsedu hnutí Úsvit slova pražského politika nazvedlo opravdu pořádně. „Je skutečně šílené, že takoví prolhanci a podvodníci jako je tento pán, kteří bez skrupulí lžou, budou v největší pravděpodobností našimi europoslanci v EU," píše Okamura v souvislosti s Pocheho umístěním na čtvrtém místě kandidátky do EP.

Podle Okamury  Česká republika, i vinou vlád ČSSD, si nemůže imigranty na svém území dovolit. Republika je prý rozkradená a nemá práci ani pro Čechy. „Nemáme tedy nyní peníze ani sílu postarat se o cizí imigranty, když například mnoho z našich seniorů žije pod hranicí chudoby. Nejprve je nutné, abychom se postarali o naše vlastní občany," řekl Okamura.

EU zvolila silové řešení změny moci na Ukrajině

Tomio Okamura napsal pro eurozprávy.cz prohlášení, ve kterém zdůrazňuje stanovisko svého Úsvitu. Podle něj k situaci na Ukrajině přispěli politici, kteří namísto prosazování nových voleb zvolili silové řešení změny moci.

Okamura píše, že právě Úsvit měl k celé situaci na Ukrajině, a to nejen na Krymu, od začátku jasné stanovisko. „Na Ukrajině se rozehrála nedemokratická hra. Odpovědní jsou také evropští i čeští politici - zvolili násilnou cestu změny moci na Ukrajině podporou demonstrantů. Vojenský zásah Ruska je odpovědí na naprostou ztrátu reality v politice EU, kdy EU zapomněla, že pokud zvolí silové řešení změny moci na Ukrajině, má zásadního protivníka – Rusko,“ napsal šéf Úsvitu a netají se tím, že podle něj jsou jediným řešením volby a zpochybňuje možnosti EU při mírnění eskalace konfliktu.

„Před týdnem ministr Zaorálek z ČSSD říkal, že EU má prostředky jak Rusko přivést k rozumu - jsme upřímně zvědavi, o co půjde, jelikož Rusko má dnes tři věci, které EU v takovém rozsahu chybí - armádu, peníze a hlavně ideu. Možná imperiální, nacionální, avšak nikoliv bolševickou. Hloupost politiků z EU i našich nás dostala do konfliktu, kde budeme v těžké situaci,“ píše Okamura v prohlášení eurozprávám.cz.

Analytici v růžových svetrech tvrdí, že velký konflikt nehrozí

„S výjimkou několika brigád polské armády není od Berlína na východ jediná bojeschopná vyšší jednotka. Nahrazují je stovky politologických analytiků v růžových svetrech v kuloárech států EU, kteří tvrdili, že velký konflikt v Evropě nehrozí. Připravili jsme hřiště násilí, na které je Rusko zvyklé. Ruskému prezidentu Putinovi jsme dali možnost vyhrát jeho olympijskou zlatou, a pokud neudělá chybu, tak ji vyhraje,“ je přesvědčen Okamura a v další části textu píše, že politici EU i naši měli podporovat jako jedinou možnou cestu změny moci svobodné volby v co nejkratším termínu.

„O Ukrajině musí rozhodnout sami ukrajinští občané a případné rozdělení země musí být na základě referenda místních občanů. Odmítáme zápalné lahve demonstrantů a odmítáme také zásahy ruské armády," sdělil předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura ve zprávě serveru Eurozprávy.cz.

Okamura se tvrdě ohradil: Šílené, že takoví podvodníci a lháři budou ČR zastupovat v Bruselu

Kandidát na europoslance a vlivný pražský politik Miroslav Poche (ČSSD) prohlásil, že Tomio Okamura chce případné imigranty z Ukrajiny zavřít do koncentračních táborů. A to si Okamura nenechal líbit.

Tento pán, o kterém jsem nikdy neslyšel v jiné souvislosti než se skandálním fungováním pražského magistrátu, asi neumí číst nebo vědomě lže, jelikož já jsem nikdy nic takového neřekl," sdělil Okamura médiím v reakci na Pocheho slova.

Poche při tiskové konferenci ČSSD k situaci na Ukrajině prohlásil, že zde momentálně chybí plán, jak se vypořádat s případnou imigrační vlnou z nestabilní Ukrajiny. V tuto chvíli jediné řešení, které (EU) nabízí, je řešení pana Okamury, který říká, že budeme Ukrajince zavírat do koncentračních táborů, ale to přece není cesta," prohlásil doslova Poche. 

Předsedu hnutí Úsvit slova pražského politika naštvalo opravdu pořádně. Je skutečně šílené, že takoví prolhanci a podvodníci jako je tento pán, kteří bez skrupulí lžou, budou v největší pravděpodobností našimi europoslanci v EU," naráží na čtvrté místo, které Poche na kandidátce získal. Jeho zvolení je tak velmi pravděpodobné.

A jak Okamura vidí řešení možného přílivu uprchlíků? Česká republika, i vinou vlád ČSSD, si nemůže imigranty na svém území dovolit. Republika je prý rozkradená a nemá práci ani pro Čechy. Nemáme tedy nyní peníze ani sílu postarat se o cizí imigranty, když například mnoho z našich seniorů žije pod hranicí chudoby. Nejprve je nutné, abychom se postarali o naše vlastní občany," dodává. (můj rozhovor pro server Eurozprávy.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…