Okamura čutnul Hřiba: „Praha dala 120 tisíc na festival Tvůrčí Afrika, aneb všichni jsme Afričani! Tak to jsou tedy opravdu priority!“

29.01.2021 19:14

Tomio Okamura na svém facebook zveřejnil záznam z jednání Sněmovny, kde hovořil o výtkách k SPD z řad Pirátů. „Piráti tady mluvili něco o mně. A já jsem zaznamenal, že Piráti, když vstupovali do politiky, tak hovořili o tom, že jsou čistí, že chtějí dělat novou politiku. Takže připomeňme si, co se provalilo,“ pravil Okamura.

Okamura čutnul Hřiba: „Praha dala 120 tisíc na festival Tvůrčí Afrika, aneb všichni jsme Afričani! Tak to jsou tedy opravdu priority!“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Prvním případem, který uvedl, byla bývalá místopředsedkyně Pirátů Ingrid Romancová. Ta řekla, že poslanec Pirátů a současný místopředseda strany Jakub Michálek opakovaně falšoval její podpis na oficiálních dokumentech zasílaných na úřady. Bez jejího vědomí. „Po zvolení jsem zjistila, že si někdo pod mým jménem dopisuje s ministerstvy. S mým falešným podpisem. Michálek se přiznal jako by nic, že to dělá on a že je to prý v politických stranách běžná praxe - jsou to veřejné citáty, všichni si je dohledejte na internetu - a že je to prý v politických stranách běžná praxe, že zastupuje místopředsedu, jedná jeho jménem a ulehčuje agendu,“ napsala tehdy Romancová.
 
„Já jsem to nechtěl otvírat, ale jestli se někdo otírá o mě, tak si to pojďme říci, a já to samozřejmě zveřejním a vyzývám i všechny ostatní poslance jiných stran, zveřejněte to, stáhněte si to a pojďme říct tedy, když nás Piráti tady osočují, co tedy ta Pirátská strana. A pak můžeme pokračovat, já tady mám těch stran asi deset, bude to jenom na vás,“ pravil Okamura ve Sněmovně. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
„Provalily se také vazby pirátských špiček na vedení společnosti JCDecaux, jejichž vrcholný manažer Tomáš Tenzer je souzen za korupci a manipulaci s veřejnými zakázkami na pražském magistrátu. Boj o koryta, umísťování kamarádíčků do dobře placených funkcí. A co to bylo za ty fotografie, co jsme viděli? Jak se partnerka předsedy pirátského klubu Jakuba Michálka s ním setkávala a zapomněla to uvést do vašeho seznamu těch setkání,“ pokračoval dále Okamura. 
 

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí
Tím ale rozhodně nekončil. „Jak to, že při komunálních volbách jste dostali slevu na reklamu ve volební kampani právě od dceřiné společnosti JCDecaux ve výši 60 až 75 procent? Přitom tato firma čelí u soudu podezření z korupce. A dokonce jeden z jejích manažerů přitom na kandidátce Pirátů v Praze kandidoval, jak víme. Takže vážení, jestli máte nějaké řeči na mě a na SPD, máte dost času jít teď na mikrofon a vysvětlit všechny tyhle věci, o kterých jsem říkal, jednu po druhé,“ vyzval předseda SPD Piráty. 
 
„Já si vzpomínám na to vaše heslo: Pusťte nás na ně! Ovšem vaši voliči se mylně domnívali, že tím myslíte pusťte nás na zkorumpované politiky. Nyní vidíme, že jste tím mysleli: Pusťte nás také na koryta!“ dodal Okamura. 
 
Ve své řeči dále zmínil, jak by to mohlo dopadnout, kdyby Piráti byli ve vládě. „Vy jste teď vlastně ve vedení jedné viditelné věci, což je pražský magistrát. Takže teď máme krizi, lidi potřebují peníze, práci a každá koruna je dobrá pro běžné slušné a pracující lidi. No jo, ale co že jste to tam odsouhlasili za pirátského vedení? Praha podpořila částkou 120 tisíc korun festival s názvem Tvůrčí Afrika, aneb všichni jsme Afričani! Tak to jsou tedy opravdu priority!“ rýpl si Okamura. 
 
To ale nebyla poslední věc, kterou Pirátům vyčetl. „Lidi nemají peníze, deficitní rozpočet a pražské zastupitelstvo pod vedením Pirátů schválilo individuální dotaci v hodnotě přes 5,1 milionu korun neziskové organizaci, která se stará o integraci migrantů s názvem Integrační centrum Praha – ICP,“ připomněl Okamura. 
 
Následně Pirátům vyčinil za zrušenou bezbariérovou linku mezi Černým mostem a Florencí. „Asi vám připadalo, že je jich málo, protože ono se proti tomu ohradilo pár desítek vozíčkářů, ale oni za to nemůžou, že jsou tělesně postižení. Oni potřebují pomoc. Takže vy jim zrušíte linku H1 a zároveň peníze dáváte na tyhle věci,“ dodal Okamura. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…