Okamura dluží Úsvitu stovky tisíc, přesto mlčí

05.03.2015 12:33

Týdeník Reflex ve svém aktuálním vydání rozebírá ekonomickou situaci opozičního hnutí Úsvit. Zejména pro Tomio Okamuru to podle informací nevypadá nejlíp.

Okamura dluží Úsvitu stovky tisíc, přesto mlčí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Ze zákulisí Úsvitu jsme pak získali informace, že transakce byly narychlo přeměněny na půjčku, která dostala úročení. Okamura během následujících měsíců čtyři miliony vrátil, ale úrok dosud figuruje jako pohledávka Úsvitu," uvádí Reflex. Tomio Okamura na dotazy, kdy úrok zaplatí, nereagoval.

Týdeník dále připomíná zprávy auditora, které jednoznačně konstatují, že je politický subjekt na suchu. Aby toho nebylo málo, Lidové noviny přinesly ve čtvrtek informaci, že někdejší senátor plánuje novou partaj. Ta by měla vzniknout pod zákulisní taktovkou Tomáše Hrdličky.

Podle neověřených informací právě s Hrdličkou jednal Radim Fiala před několika dny ve Špindlerově Mlýnu. Připomeňme, že Hrdlička stál v poslední době u mnoha neúspěšných projektů, od Hlavy vzhůru, po snahu nominovat své lidi na pražskou kandidátku Úsvitu. Přičítá se mu také podíl na politické straně Domov. Ta v posledních komunálních volbách mandát rovněž nezískala.

Kromě Okamury a Passerova hnutí Pro Prahu mají v „české Tea Party“ figurovat Patrioti České republiky, Restart a Občanská konzervativní strana. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…