Okamura dotahuje Kalouska. „Socani“ dotahují Babiše

13.07.2016 11:54

Nejnovější volební model společnosti SANEP udělá radost dvěma někdejším hegemonům politické scény. Sociální demokracie pozvolna dotahuje vedoucí hnutí ANO a ODS se na čtvrtém místě již blíží komunistům. Zklamaný naopak bude Miroslav Kalousek.

Okamura dotahuje Kalouska. „Socani“ dotahují Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna, ilustrační foto

Hnutí ANO se stále drží na prvním místě, získalo by 22,8 procent. Oproti minulým měsícům však klesá a naopak ČSSD se mu stále více blíží. V červnu by získala 21,2 procenta a polepšila si oproti květnu o plná tři procenta.

Komunisté si na třetím místě trochu pohoršili na 13,6 procenta a na dohled je začíná mít ODS, která naopak setrvale stoupá. Aktuálně by získala 11,1 procent. Daleko za ní se s 6,3 procenty umístili lidovci a až za nimi s rovnými 6 procenty TOP 09. Strana Miroslava Kalouska se tak stále pohybuje v pásmu ohrožení kolem pětiprocentní hranice pro vstup do Parlamentu.

Na tu zespodu začíná klepat Tomio Okamura. Jeho Strana přímé demokracie by si připsala 4,9 procenta, což je jen těsně pod hranicí vstupu. Následují Svobodní s 4,6 a Piráti se 4 procenty. Další strany už si připisují méně než dvě procenta.

CELÝ PRŮZKUM ZDE

Přepočteno na poslanecké mandáty by ANO získalo 56 poslanců, ČSSD 52, komunisté 34, ODS 27, TOP 09 16 a lidovci 15. Vládní koalice by tak obhájila sněmovní většinu, dokonce by si se 123 poslanci polepšila a mohla by sama měnit Ústavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…