Okamura jásal: Přímá demokracie žije, teď už máme i zastupitele

11.10.2014 17:22

Volby v České televizi komentoval také předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a šéf hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura. Podle knížete se během komunálních voleb bojuje proti „velkým prachům“, které do kampaně hnutí ANO investoval Andrej Babiš. Okamura ocenil kandidáty Úsvitu, u kterých je jisté, že se dostali do zastupitelstev.

Okamura jásal: Přímá demokracie žije, teď už máme i zastupitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Neúspěch by byl, kdybychom podstatně ztratili oproti posledním výsledkům. Kdybychom dosáhli takového výsledku jako posledně, tak by to byl zázrak,“ myslí si Schwarzenberg.

Na jedné straně jsou Babišovy velké prachy a na straně druhé je mnoho stran a hnutí

Podle něj teď TOP 09 bojuje proti velkým penězům. „Teď jsou na jedné straně opravdu velké prachy pana Babiše a na straně druhé rozdrobení politické scény na mnoho stran a hnutí,“ prohlásil Schwarzenberg.

Komunální volby kníže považuje za referendum o demokratických stranách a o stranách vůdcovského typu.

Okamura: Myšlenka přímé demokracie žije

Okamura poděkoval voličům za hlasy a pogratulovat zvoleným zastupitelům Úsvitu. „Před rokem jsme měli nula zastupitelů a nyní už jich máme několik. Myšlenka přímé demokracie žije,“ prohlásil pro ČT24.

„My nějaká prioritní města nemáme. Stavěli jsme kandidátky jenom tam, kde jsme ty lidi znali z nějaké jejich činnosti. Já budu rád za každého zastupitele. Budu určitě sledovat Zlínský kraj, ze kterého pocházím po mojí mamince,“ prozradil Okamura.

Pro volby do Senátu je potřeba dělat delší kontaktní kampaň

Specifická situace je prý ve volbách do Senátu. „Já sám jsem ji absolvoval. Tam je potřeba občany přesně seznámit s tím, co je to přímá demokracie. Já jsem to naposledy udělal a zvítězil jsem nad hejtmanem,“ připomněl.

Šéf Úsvitu připustil, že by byl raději, kdyby měli jeho kandidáti do Senátu úspěch už teď. „Ale sám vím, že je to o dlouhodobé kontaktní kampani. Já jsem ji dělal a vyhrál jsem i nad hejtmanem ČSSD. Tady je vidět, že je potřeba dělat delší kampaň. Vidím to, že tady musíme ještě pracovat s těmi osobnostmi a vysvětlovat občanům, co je to přímá demokracie,“ vysvětlil.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…