Okamura je rasista zakopaný v Senátu, píše komentátor. A podává důkazy

09.09.2013 10:05

Senátor Tomio Okamura Okamura se důrazně brání nařčením, že by se choval jako rasista, když volá po tom, aby sociální podporu dostávali pouze ti, kteří vedou řádný život a řádně vychovávají děti. Jan Dražan v komentáři pro Lidové noviny ale ukazuje, že konkrétní Okamurovy výroky z minulosti rasismem zavání.

Okamura je rasista zakopaný v Senátu, píše komentátor. A podává důkazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Přidělení sociálních dávek pouze potřebným hlásá řada politiků, za to je nelze označit za rasisty, nápad by to byl dokonce přínosný. Podle Dražana je ale problém v tom, že Okamura své úvahy konkretizuje a volá po vystěhování Romů z Česka. „Cikáni by měli probudit své elity, semknout se a usilovat o vlastní stát,“ napsal Okamura na sociální síti Facebook s tím, že by Česká republika měla Romy podpořit. Jejich životní hodnoty prý kolidují s hodnotami platícími v civilizovaných zemích, a pokud se Romové nechtějí přizpůsobit, mohou se vrátit např. do Indie.

Dražan obdobné výroky hodnotí jako za hranou a přikládá úvahu, že ono poněkud xenofobní uvažování může mít kořeny v nelehkém dětství, kdy byl sám Okamura terčem posměchu pro svůj česko-japonský původ. „Nezbývá než doufat, že v zemi, kde se snášejí nadávky na matku paterčat, zůstane rasista zakopaný v Senátu,“ uzavírá komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…