Okamura je zatím osobností roku 2011. Poráží i Havla

30.12.2011 6:39

Hospodářské noviny hledají českou osobnost už téměř končícího roku 2011. Anketa sice není zatím ukončená, kdyby ale právě teď byla, zvítězil by Tomio Okamura. Nechal by za sebou i Václava Havla.

Okamura je zatím osobností roku 2011. Poráží i Havla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Na serveru iHNed.cz se dá hlasovat o české osobnosti roku 2011. Anketa bude otevřená ještě nějaký čas, kdyby ale právě teď skončila, zvítězil by viceprezident Asociace cestovních kanceláří a častý komentátor politické situace v Česku Tomio Okamura.

Se svými sedmi sty hlasy by o stovku překonal i exprezidenta Václava Havla, který nedávno zemřel. Na třetím místě je momentálně tenistka Petra Kvitová. Na dalších místech mají velice podobně hlasů zakladatel Student Agency Radim Jančura, pražský primátor Bohuslav Svoboda a plastický chirurg Bohdan Pomahač.

Nejméně hlasů má momentálně bývalý ředitel Sazky Aleš Hušák, a to konkrétně tři. Po čtyřech má pak nový ředitel České televize Petr Dvořák a bývalý šéf Národní galerie Milan Knížák. Pouze jednociferné číslo mají u svého jména také odborář Martin Engel, bývalý šéf ČEZ Martin Roman, podnikatel Petr Kellner a Kristýna Kočí a Vít Bárta z Věcí veřejných.

„Hospodářské noviny hledají osobnost, která v roce 2011 nejvýrazněji ovlivnila život v České republice, nebo nejvíce přispěla k pověsti země ve světě. Počítají se výsledky práce (vliv na atmosféru ve společnosti, úspěch firmy), sportovní či umělecký výkon, prosazení nové myšlenky… Váhu může mít také životní příběh s podstatnou zápletkou v roce 2011,“ charakterizují svého budoucího vítěze HN na svém webu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…