Okamura naložil pravičákům. Podporují prý zlodějnu a kryjí mafii

19.10.2013 18:46

Lichvářsko-exekutorské mafie jsou pohromou nejen pro sociálně vyloučené oblasti, ale často i pro obyčejné lidi. Mnozí čeští politici tento problém ale přehlížejí, nebo tuto zlodějnu dokonce podporují, říká lídr hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura.

Okamura naložil pravičákům. Podporují prý zlodějnu a kryjí mafii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura pokřtil svou novou knihu

Jak jinak si totiž podle podnikatele a senátora vysvětlit negativní postoj vlády a především exministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) vůči zákonu na zákaz lichvy, který za hnutí Úsvit přímé demokracie předložil letos v květnu do Poslanecké sněmovny.

"Argumenty ODS a TOP 09 zněly, že bychom prý omezovali smluvní volnost a podnikaní," vzpomíná pro PrvníZprávy.cz Okamura. "Úroky ve výši tisíců procent není nic jiného než zlodějna, kterou tady ODS a TOP 09 dlouhé roky tolerují a sprostě blokují jakoukoli snahu o nápravu," tvrdí lídr Hnutí Úsvit.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Exekutoři mají volné ruce

Za nehorázné označuje senátor také to, co politici dovolují exekutorům. Například to, že exekutor může v současné době zabavit i majetek, který přitom vůbec nepatří dlužníkovi. "A pokud vám takto zabaví majetek, musíte ještě vy sami dokazovat, že patří vám a ne dlužníkovi. A když nemáte účtenku, máte často úplně smůlu," upozorňuje politik.

"Exekutoři dokonce vstupují do bytu bez doprovodu policie, což je proti Ústavě, protože ta zaručuje právo na ochranu domova. Na tomto stavu nenese vinu jen ODS a TOP 09, ale také ČSSD, která léta v Parlamentu tomuto stavu jen přihlíží a nic pro zlepšení neudělala," uzavírá Tomio Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…