Okamura o semináři k lichvě: Zástupci bank se tam s ČSSD plácali po ramenou

20.04.2014 7:57

Hnutí Úsvit přímé demokracie bojuje proti lichvě. Jeho předseda Tomio Okamura to připomíná na svém profilu na Facebooku. Diví se tomu, kolik překážek se najde pro nepřijetí zákona u poslanců, kteří před svým zvolením hlásali, že je potřeba s lichvou zatočit.

Okamura o semináři k lichvě: Zástupci bank se tam s ČSSD plácali po ramenou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr hnutí Úsvit Tomio Okamura

V dubnu bude sněmovna projednávat předlohu Úsvitu, která se má s lichvou vypořádat. „Jakmile jsou však poslanci zvoleni a v teplých poslaneckých lavicích, hned se najde mnoho ALE, proč nemůže být schválen účinný zákon,“ vadí Okamurovi.

Náš zákon zatočí s každým lichvářem

Prý se to ukázalo na semináři k lichvě, který pořádala ČSSD v uplynulém týdnu. Zástupci bank a leasingových společností se tam potkávali se socialistickými poslanci a plácali se po ramenou.

Okamura slibuje, že jeho Úsvit nebude nikdy hájit něčí byznys a nenechá se zviklat lobbisty. „My hájíme zájmy občanů České republiky. Zákon, který jsme připravili, zle zatočí s každým lichvářem a podvodníkem,“ tvrdí šéf hnutí.

Celý text Tomia Okamury:

Bojujeme proti lichvě. Dopředu jsme v Úsvitu věděli, že boj za lepší život v České republice bude náročný. Teď to jde nejlépe vidět při projednávání našeho zákona o zákazu lichvy. Ten má přesně stanovit, jaká procentní sazba úroku už je nepřípustná a soudy tak budou moci rozhodovat nad lichváři rychle a spravedlivě. Do Poslanecké sněmovny přijde tento náš zákon k projednání již tento měsíc a nestačím se divit. Před volbami byste nenašli žádného kandidáta na poslance, který by neříkal, že je s lichvou potřeba skoncovat. Jakmile jsou však poslanci zvoleni a v teplých poslaneckých lavicích, hned se najde mnoho ALE, pro nemůže být schválen účinný zákon, který by s lichvářskými praktikami zatočil.

Moc dobře to bylo vidět na semináři k lichvě, který pořádala tento týden ČSSD. Zástupci bank a leasingových společností si tu podávali ruce se socialistickými poslanci a poplácávali se po ramenou, jak je potřeba návrh výrazně zmírnit, aby nebyly ohroženy obchody bankéřů a půjčovatelů. Přitom ještě před dvěma měsíci, když jsme návrh představovali, to vypadalo, že nic nebrání jeho přijetí.

My nikdy nebudeme hájit ničí byznys ani se nenecháme zviklat lobbisty. My hájíme zájmy občanů České republiky. Zákon, který jsme připravili, zle zatočí s každým lichvářem a podvodníkem. Za tímto řešením si budeme stát. Slibů a polovičatých řešení jsme u nás zažili už dost. S lichvou je potřeba jednou pro vždy skončit! 

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…