Okamura o vypláchnutých mozcích. Souvisí to s Hřibem a Kolářem. A věc, co se nebude líbit v Bruselu

08.05.2020 12:09

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura usedl před kameru a oslovil své spoluobčany. Zhodnotil aktuální situaci. Varoval před možným nástupem diktatury obalené do hezkých slov o potřebě lidi chránit před koronavirem. Poté vyslovil ještě jedno varování spojené s druhou světovou válkou a udeřil na média, která se podle něj podílí na dnešním vyplachování mozků mladým lidem ve jménu budování globální říše bez národů a svobody.

Okamura o vypláchnutých mozcích. Souvisí to s Hřibem a Kolářem. A věc, co se nebude líbit v Bruselu
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Tomio Okamura

Okamura si ve svém videokomentáři vzal na paškál záměr vlády Andreje Babiše, která se chystá významně posílit pravomoci ministerstva zdravotnictví, které momentálně řídí Adam Vojtěch nominovaný hnutím ANO. Posílení pravomocí je vysvětlováno nutností rychlé reakce na epidemii koraviru a jí podobné. Okamura prý proti této základní myšlence nic nemá. Upozorňuje však na jedno „ale“.

Anketa

Kdo je vám sympatičtější?

hlasovalo: 29610 lidí

Nic proti myšlence rychlé reakce na epidemii, ale jde o to, kdo má nad námi mít moc, kdo nám, mně, vám, kdykoli dle svého osobního uvážení zavře krám, přesněji, kdo plošně rozhodne, že se nebudou konat svatby, bohoslužby nebo se zavřou všechny obchody a naopak zůstanou otevřené třeba hobbymarkety. Hnutí SPD od počátku jasně říká, že nechceme, aby takto závažné celoplošné kroky, které ovlivňují všech deset milionů občanů, rozhodoval jeden ministr - tedy jeden člověk. Vyzvali jsme vládu, aby do zákona vložila ustanovení, že rozhodnutí bude muset schválit celá vláda. Tento náš návrh vláda vyslyšela,“ začal Okamura.

Vedle toho prý SPD požaduje, aby zákon obsahoval větu, že omezení mají být uplatňována jen v nezbytném rozsahu a po nezbytně dlouhou dobu. Tady ale vláda návrh Okamurova hnutí neakceptovala. Do třetice by prý vláda měla zajistit dostatečné kompenzace lidem, které restrikce zasáhnou. V koronavirové krizi podle Okamury vláda tento bod podcenila. 

Nakonec zdůraznil, že kdyby plošná opatření ministerstva zdravotnictví měla platit více než 30 dní, měla by se k tomu vyjadřovat Sněmovna. I toto ustanovení vláda odmítla.

Okamura je prý rád, že Česko koronavirovou pandemii zvládá a zvládá ji i díky krizovému zákonu, s nímž je ovšem třeba nakládat velmi opatrně. A když už ho vláda využívá, musí tak činit pod kontrolou parlamentu. Tak si to žádá demokracie, zdůraznil Okamura. „Jakkoli je v našem případě nedokonalá, protože hlavní slovo by měli mít principiálně v prvé řadě přímo občané, nikoli poslanci. Stav, kdy rozhoduje úzká elita, nebo, nedej Bůh, jeden ministr - prodloužená ruka jednoho premiéra, kdy jeden či jen pár lidí rozhodují bez kontroly a možnosti opravy, to není demokracie, tomu se říká úplně jinak,“ odkázal Okamura varovně k diktatuře.

Anketa

Je prezident Zeman vlastizrádce?

5%
95%
hlasovalo: 17967 lidí

Poté přehodil tematickou výhybku a připomněl, že si 8. května 2020 připomínáme 75. výročí osvobození Československa od nacismu. Slavíme konec druhé světové války.

Okamura v tento den odsoudil záměr starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) postavit pomník Vlasovcům - sovětským občanům, kteří pod dojmem Stalinovy tyranské vlády v SSSR nabídli své služby dalšímu diktátorovi, Adolfu Hitlerovi. Ve službách nacistům spáchali tito vojáci válečné zločiny, ale v závěru války také napomohli osvobození Prahy.

Okamura varoval před snahou vštěpovat především mladým lidem nový pohled na druhou světovou válku.

„Dnes to vypadá, že se stala naprostou realitou v médiích i ve výrocích některých politiků snaha o naprostou revizi historického a především politického pohledu na tyto události. Památníky pro vojáky generála Vlasova, zpochybňování obětí sovětské armády, to vše je součástí snahy o zásadní revizi této dějinné události. Je nepochybné, že tyto snahy budou pokračovat s cílem, aby si především mladá generace vytvořila zcela jiný názor na průběh událostí v průběhu druhé světové války. Nejde o nahodilý jev a náhodné výroky. Přišly v okamžiku, kdy již nežijí pamětníci, kdy mizí mezigenerační předávání zkušenosti v rodinách a kdy lze snadno vytvářet pokřivený mediální obraz o tom, co se tehdy stalo,“ uvedl Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Zatím vystupují pouze komunální politici a někteří vládní politici jakoby neutrálně komentují jejich výroky. Zásadní prim hrají některá média, která se zcela zásadním způsobem podílí na tomto hanebném vyplachování mozků,“ pokračoval Okamura.

Komunální politici, které má na mysli, v čele s pirátským primátorem Prahy Zdeňkem Hřibem, se podle něj dopouštějí darebáctví. Toto darebáctví je prý dobře vidět právě na výroku Zdeňka Hřiba, že Prahu neosvobodila sovětská armáda, ale přišla už do osvobozeného města.

„Pan primátor touto logikou naprosto zpochybnil fakt osvobození Plzně armádou USA. Také přišla do města, kde Němci již nekladli organizovaný odpor a moc převzal revoluční výbor,“ vyložil divákům svůj pohled Okamura.

Předseda SPD je toho názoru, že musíme vzdát čest všem vlastencům, kteří bojovali proti Německu a jeho spojencům. Němci tehdy chtěli vyhladit český národ a nepovedlo se jim to i díky lidem, kteří za naši svobodu položili život. Tito lidé se podle Okamury nesmí stát obětí ideologického uvažování. Lidé, kteří oběti hrdinů zpochybňují, slouží podle Tomia Okamury Evropské unii, která chce vytvořit superstát nikoli nepodobný nacistické Třetí říši. Tak to alespoň vidí Okamura.

„Víme přesně komu a proč slouží lidé zpochybňující hrdinství obětí v boji proti hitlerovskému Německu. Slouží globalizmu a Evropské unii s cílem vybudovat evropský superstát pod diktátem elit. Mění se doba, mění se způsoby a metody, ale jejich cíl zůstává stejný - globální říše bez národů a svobody,“ vypálil Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…