Okamura obvinil Sobotku z předvolebního populismu. O co šlo?

12.09.2014 20:36

Za předvolební populismus označil šéf hnutí Úsvit Tomio Okamura dnešní vyjádření premiéra Bohuslava Sobotky, který na pražském Spořilově podpořil dostavbu okruhu okolo Prahy. „Při pohledu na první návrh rozpočtu na rok 2015 velmi pochybujeme o tom, že se na posledních chvíli podaří vyčlenit miliardy korun a stavbu skutečně zahájit,“ napsal Okamura v rubrice Politici voličům serveru ParlamentníListy.cz.

Okamura obvinil Sobotku z předvolebního populismu. O co šlo?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Podobné premiérovo vyjádření očekává Okamura u příležitosti Sobotkova setkání s Asociací krajů ČR, „kde zcela jistě také přislíbí nemalé finanční prostředky“. Pokud se ovšem najít peníze na dostavbu pražského okruhu nepodaří, pak je premiérův slib jen předvolebním populismem.

„Odmítáme chování premiéra Sobotky, který v rámci předvolební kampaně slibuje nesplnitelné jen proto, aby získal voličské hlasy,“ uvedl Okamura. Poukázal na to, že právě ČSSD je nejsilnější vládní stranou a že právě ona má největší vliv na to, jaké stavby a investice budou v ČR realizovány.

Celý text najdete zde

Předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura od počátku patříl ke kritikům premiéra Sobotky. Vyčítal mu, stejně jako jeho ministrům, že často přebírají své nápady od jeho hnutí, a chovají se populisticky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…