Okamura ohromil úsporným návrhem k chodu sněmovny

26.11.2013 14:10

Tomio Okamura na tiskové konferenci řekl, že jeho hnutí je připraveno podpořit na post předsedy sněmovny zástupce druhé nejsilnější politické strany, tedy ANO. Okamura je svými poslanci nominován na místopředsedu dolní komory a chystá se navrhnout, aby pouze dva místopředsedové byli placeni a využívali sekretariáty a jiné výhody.

Okamura ohromil úsporným návrhem k chodu sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

V Poslanecké sněmovně měl tiskovou konferenci Tomio Okamura se svým hnutím Úsvit přímé demokracie. Šéf hnutí uvedl, že minulá koalice se domlouvala pouze v úzkém kruhu a prosazovala věci často i proti vůli svých poslanců. Okamura má strach, aby se taková situace neopakovala. Podle něj jde tentokrát dokonce o postoje pouze jedné části politické strany. Proto je Úsvit připraven podpořit v hlasování kandidáta hnutí ANO na místo předsedy Sněmovny. Předseda Sněmovny by měl být z jiné strany než ČSSD, která by tak kontrolovala většinu nejvyšších ústavních funkcí k zemi, řekl dnes Tomio Okamura

Tomio Okamura mimo jiné potvrdil, že on je za Úsvit navržen na jednoho ze čtyř místopředsedů a s touto nominací chtějí okamurovci předložit i jeden konkrétní návrh.

„Navrhneme, aby pouze dva místopředsedové byli za tuto funkci placeni a ti další dva aby pracovali bez sekretariátů a aut. Uvidíme, jak se kolegové rozhodnou,“ řekl Okamura.

Okamura také zdůraznil, že je nutné zvážit objem práce, která před místopředsedy je. Vyjádřil zklamání, že se hnutí Úsvit nepodařilo dosáhnout odkladu působení nového občanského zákoníku a jako důležitou vidí i práci na čtyřech zákonných opatřeních, která přišla do sněmovny ze Senátu.

Jsme protikorupční strana

K projektu Rekonstrukce státu řekl, že s ním v principu naprosto souhlasí. „Jsme protikorupční strana. Ale některé detaily bude možná nutné lépe formulovat nebo upřesnit. Nyní jsme tlačeni, až nevybíravě tlačeni, k různým podpisům pod Rekonstrukci státu. Avšak my se rozhodneme až na plénu podle konečného znění návrhu,“ uvedl Tomio Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…