Okamura představil ekonomický program. Chce brzdu proti zadlužování

18.09.2013 17:40

Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury zveřejnilo na tiskové konferenci svůj ekonomický program. Základními body je stop zvyšování daní a snížení DPH. Plánují se také inspirovat ve Švýcarsku.

Okamura představil ekonomický program. Chce brzdu proti zadlužování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura představil další kandidáty do voleb za hnutí Úsvit přímé demokracie

„Budeme prosazovat snížení daně u DPH. Chceme snížení DPH o jedno procento v obou sazbách. Jde o zásadní opatření k posílení domácí poptávky, čímž se začnou nejen systémově vytvářet nová pracovní místa, ale přispěje to také k oživení maloobchodního trhu. Vznikne prostor pro snížení cen zboží pro občany,“ stojí například v programu.

Dalšími body je moratorium na daňové změny nejméně na tři roky nebo ústavní brzda zadlužování po vzoru Švýcarska. „Nepodporujeme zavedení eura. Pokud se zavedení eura bude v budoucnu řešit, konečné slovo musí mít občané v referendu,“ dodává hnutí.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Na konferenci byl přítomen i pražský lídr Milan Šarapatka, který po léta působil i coby diplomat. Právě ekonomické diplomacii se věnuje i předvolební program.

„Česká ekonomická diplomacie je řízena dvěma rezorty - Ministerstvem zahraničních věci a Ministerstvem průmyslu a obchodu – to je světový unikát, naprostá abnormalita. Nesoulad se nejvíce projevil, když rezortům šéfovali Karel Schwarzenberg a Martin Kuba, kteří vůbec nebyli schopni spolupracovat. Pokud bude tato schizofrenie, tato dvojkolejnost i nadále panovat, nikam se ČR neposune,“ píše Úsvit přímé demokracie. Jako další problém zmiňuje i počet obchodních zastoupení v zahraničí, například CzechInvest, CzechTrade a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…