Okamura představil jedničku pro eurovolby. Ta pohovořila, jak chce změnit svět

23.01.2014 11:57

Tomio Okamura dnes v Poslanecké sněmovně uspořádal tiskovou konferenci, kde představil lídra kandidátky hnutí Úsvit do evropských voleb. Má jim být známá advokátka Klára Samková, která vystupovala po Okamurově boku již při jeho prezidentské kandatuře. Okamura tak potvrdil informaci, kterou v předstihu přinesly ParlamentníListy.cz.

Okamura představil jedničku pro eurovolby. Ta pohovořila, jak chce změnit svět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Advokátka Samková podle Okamury vždy hájila zájmy občanů a často tak činila i na úkor svého zisku advokáta. „Děkujeme jí za to,“ ujistil Okamura. „Nyní se rozhodla hájit práva občanů ještě silněji,“ informoval poslanec.

Jako konkrétní příklad uvedl, že Samková jedenáctkrát obhájila české občany před Evropským soudem pro lidská práva. „V tomto směru je jednou z nejúspěšnějších českých advokátek,“ zdůraznil. Zájem o mandát evropské poslankyně je proto jen logickým vyústěním jejích dosavadních aktivit.

Samková poděkovala hnutí Úsvit i předsedovi Tomio Okamurovi. Ačkoliv je to vnímáno jako klišé, věří prý, že tuto důvěru nezklame.

„Můžeme tu důvěru vložit do sebe navzájem a ten dnešní svět, který se nám v mnohém nelíbí, alespoň o trochu změnit,“ vyjádřila naději. Následně na dotaz novináře informovala rovněž o tom, že ukončila své členství v TOP 09, kde byla několik let členkou.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…