Okamura prosil Rusnoka o odklad občanského zákoníku. Marně

22.11.2013 18:46

Občanský zákoník, který má vejít v platnost příští rok, změní v našem každodenním životě spoustu věcí. Změnit se má způsob uzavírání smluv, majetkové vyrovnání, dědictví či také způsob reklamací. Ne všichni ale považují nový zákoník za ideální.

Okamura prosil Rusnoka o odklad občanského zákoníku. Marně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit, dokonce podal vládě návh na odklad platnosti zákoníku a jeho opravu. Návrh ale vláda v čele s premiérem v demisi Jiřím Rusnokem odmítla. „Schvalování a implementace občanského zákoníku je již za bodem zvratu, pokud by došlo k odložení platnosti občanského zákoníku, škody by byly mnohem větší. Mohlo by dojít ke znejistění občanů, firem i celého justičního systému,“ nechal se slyšet Rusnok.

Kromě Okamury se současné znění zákoníku nelíbí komunistům ani hnutí ANO, v jehož čele stojí Andrej Babiš. I tak ale mají nespokojenci šanci zákoník změnit - po jeho uvedení do praxe mohou jeho znění připomínkovat i nadále. Zákon se tak může novelizovat, což naznačil i premiér v demisi Rusnok. Ten přitom s ministryní spravedlnosti Marií Benešovou také připustil, že současný zákoník není ideální.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…