Okamura se pustil do dotací v zemědělství. Bude hukot

26.12.2019 13:39

Předseda SPD Tomio Okamura se na svém facebooku rozčíluje, kvůli dotacím Evropské unie pro zemědělce. Upozorňuje, že němečtí zemědělci pobírají spolu s Francouzi a Belgičany největší dotace. „Subvence, které němečtí farmáři dostávají z rozpočtu EU, ze spolkového rozpočtu a z rozpočtu spolkových zemí, jsou čtyřikrát vyšší dotace než pro české zemědělce!“ A dodává, že disproporce je tak veliká, že to vede ke skupování německé půdy a německých farem čínskými investory. Na politické úrovni to prý už vyhodnotili jako ohrožení národní bezpečnosti v oblasti potravinové soběstačnosti.

Okamura se pustil do dotací v zemědělství. Bude hukot
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Místo aby si problém vyřešili na národní úrovni, pokoušejí se prý problém řešit přes Brusel. A ještě k tomu, zcela nesystémově. „Normálním právním řešením by bylo zákonem zakázat Číňanům nebo všem cizincům, či lidem a firmám mimo EU, vlastnit německou zemědělskou půdu,“ podotýká Okamura. Podobně to udělali v USA, kde Kongres federálním zákonem za náhradu vyvlastnil Číňany skoupené přístavy.

Toto řešení však podle šéfa hnutí SPD nepřipouští právo EU, které je prosáknuté ideologií globalismu. „U nás jsme kvůli tomu museli zrušit zákonný zákaz prodeje zemědělské půdy cizincům, který platil do roku 2000,“ připomíná. O myšlence, že by západním zemědělcům dotace byly sníženy – třeba ve prospěch východoevropských – nikdo nechce ani uvažovat. „To by však snížilo spekulační atraktivitu farem a půdy ke skupování cizinci. Jenže to je v Bruselu tabu,“ poznamenává Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Za současné nekvalitní a drahé potraviny, které zde konzumujeme, můžeme podle jeho slov poděkovat Bruselu, jelikož čeští zemědělci nebyli schopni konkurovat zemědělcům z EU, když ti dostávali mnohem větší dotace. Uvádí proto alarmující data: V roce 1990 bylo v ČR pět milionů prasat, a nyní jich je necelých 1,6 milionu! U skotu je pokles ze 3,5 milionu na 1,4 milionu. Čili, nám sem pak dovážejí nemocné hovězí a kuřecí z EU. „Potravinová soběstačnost je minulostí, vzato v celkovém finančním vyjádření jsme soběstační asi z 65 %, jestli vůbec,“ upozorňuje Okamura.

A jaké je podle něj řešení? „Řešením je podpora infrastruktury našeho venkova a našich českých zemědělců a ochrana klíčových komodit i české půdy. Zemědělská politika musí být znovu pod kontrolou našeho státu,“ uzavírá předseda hnutí SPD Tomio Okamura, podle nějž je nejvyšší čas vypsat referendum o vystoupení z EU a být sami sobě pány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…