Okamura se rozhodl vyškrtnout své jméno z názvu hnutí Úsvit

27.05.2014 14:04

Změnu názvu svého hnutí chystá jeho vůdce Tomio Okamura. Z „hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury“ má zmizet Okamurovo jméno. S odvoláním na jeho slova to uvedl server Novinky.cz. Hnutí má také zavést dvoustupňové členství.

Okamura se rozhodl vyškrtnout své jméno z názvu hnutí Úsvit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr hnutí Úsvit Tomio Okamura

Úsvit má zatím jen devět členů, za což byl Okamura často kritizován. Podle serveru již před třemi týdny zažádal o přeregistraci názvu svého hnutí. Prodloužený název byla prý jen marketingová akce, aby si lidé hnutí spojili se známou osobností jeho vůdce.

Součástí žádosti o přeregistraci je i změna stanov, která změní způsob přijímání nových členů. V prvním stupni budou zájemci o členství pracovat v  odborných komisích hnutí,  a pokud se osvědčí, stanou se ve druhém stupni plnoprávnými členy. Ke konci roku jich chce mít Okamura padesát až sto.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…