Okamura se vrátil z protiislámské demonstrace. A toto pak napsal na Facebooku

16.01.2015 20:11

Zhruba šest stovek lidí se podle policie sešlo dnes v podvečer před Pražským hradem k demonstraci proti islámu v Česku, kterou svolala iniciativa Islám v České republice nechceme. Byl mezi nimi i lídr hnutí Úsvit Tomio Okamura. Ten hned po svém návratu na svých facebokových stránkách informuje, že na demonstraci panovala skvělá atmosféra.

Okamura se vrátil z protiislámské demonstrace. A toto pak napsal na Facebooku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Na svém profilu pak dále opakuje, že hnutí Úsvit předložilo tento týden novelu zákona o církvích, která zabrání šíření myšlenek radikálního islámu v ČR.  Podle novely budou muset církve, které budou chtít vyučovat na školách nebo zde provádět duchovní činnost, projít kontrolou BIS, Vojenského zpravodajství a policie, zda-li nepředstavují pro ČR ohrožení národní bezpečnosti nebo veřejného pořádku.

Podle Okamury pak současné zákony dovolují přiznávat vyznavačům koránu a práva šaría v ČR další zvláštní práva, jelikož již splnili první podmínku deseti let platné registrace. „Přijetí této novely zákona by na jedné straně jakýmkoli radikálním církvím značně ztížilo situaci, a na druhé straně jasně určí, které orgány budou nést odpovědnost za případná rizika,“ píše na sociální síti Okamura. Novelu zákona spolunavrhuje Úsvit s iniciativou Islám v ČR nechceme.

V Úsvitu připravují podle jeho slov také novelu imigračního zákona, která ztíží pobyt radikálů na našem území. Hnutí bude také bojovat o zrušení výjimky ze zákona takzvané halal porážky zvířat. „Ačkoliv je tento způsob ke zvířeti velmi krutý a byl i v mnoha státech zakázán, byla mu v ČR udělena v roce 2010 výjimka Ministerstvem zemědělství v zákoně o ochraně zvířat, kdy se nadřadil islám nad ochranu zvířat, a nyní je možné zde tyto rituální vraždy praktikovat. S tímto jediný Úsvit nesouhlasí, zatímco jiné strany naopak tyto způsoby pomohly prosadit,” píše Okamura

Úsvit prý také prosadí prověření, zda-li muslimové v ČR skutečně dodržují zákony, nelíbí se mu, že v brněnské mešitě vyzývají "k nenávisti vůči nevěřícím" či v pražské mešitě distribuují nenávistné a nadřazenecké knihy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…