Okamura slaví úspěch. Do Prahy přijedou velké hvězdy boje proti islámu a migraci

15.11.2017 16:55

Do Prahy přijedou „hvězdy“ klubu protiuprchlicky laděných politických stran, píše server Aktuálně.cz. V prosinci prý do hlavního města dorazí neúspěšná francouzská kandidátka na prezidentku Marine Le Penová či radikální nizozemský politik Geert Wilders.

Okamura slaví úspěch. Do Prahy přijedou velké hvězdy boje proti islámu a migraci
Foto: Mwl.nl
Popisek: Kontroverzní nizozemský politik Geert Wilders

V prosinci se v České republice uskuteční velká akce, alespoň z pohledu občanů, kteří se bojí uprchlíků. V tuzemsku sice takřka žádní uprchlíci nejsou, ale téma uprchlické krize v naší zemi poměrně silně rezonuje. Tomio Okamura a jeho SPD i na tématu migrace získali celkem 22 poslanců. Teď si může šéf hnutí připsat ještě jeden úspěch. V Praze bude moct přivítat přední politické odpůrce uprchlíků.

Místopředseda hnutí Radim Fiala prozatím nechtěl k setkání sdělovat žádné podrobnosti, ale někteří jeho kolegové poslanci přece jen nějaké údaje prozradili. „Mám informaci, že paní Le Penová i pan Wilders tam budou,“ potvrdila akci poslankyně SPD Jana Levová. Příjezd Marine Le Penové do Prahy potvrdila také frakce Evropa národů a svobody, do které se počítá také SPD Tomia Okamury. V Evropském parlamentu její představitelé poukazují na údajně hrozící islamizaci Evropy.

„Na sjezdy frakcí zastoupených v Evropském parlamentu obvykle jezdí lídři jednotlivých členských stran. Do Prahy by tak kromě Marine Le Penové měl jako v jiných případech dorazit právě i Geert Wilders, který je šéfem nizozemské Strany pro svobodu,“ píše server. Do frakce patří také Alternativa pro Německo, třetí nejsilnější politická strana u našich západních sousedů.

„Frakce Evropa národů a svobody byla založena v roce 2015 a jako první jí předsedala Marine Le Penová. Ta ale svůj europoslanecký mandát později opustila. Uskupení spojuje nacionalistické strany s euroskeptickým smýšlením a protiimigračním programem. V současné době má v Evropském parlamentu 38 poslanců, nejvíce je jich z Francie,“ doplňuje server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…