Okamura utahuje penězovody ČT. Do Sněmovny jde tento návrh

12.07.2020 10:51

Na program Poslanecké sněmovny je zařazen návrh zákona z dílny SPD na radikální proměny financování České televize a Českého rozhlasu. „Právě v této době by měl stát lidem zlevňovat život, nikoli jim ukládat poplatky,“ píše na svém facebooku předseda hnutí SPD Tomio Okamura, podle nějž mají určité skupiny obyvatel právo na službu veřejnoprávních médií zdarma.  

Okamura utahuje penězovody ČT. Do Sněmovny jde tento návrh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Chcete, abychom přijali azylanty z Hongkongu?

10%
90%
hlasovalo: 14372 lidí
Hnutí SPD Tomia Okamury navrhlo novelu zákona, aby koncesionářské poplatky veřejnoprávních médií (ČT a ČRo) nemuseli platit starobní důchodci, invalidní důchodci, rodiče-samoživitelé a lidé s podprůměrnými příjmy.

„Máme za to, že právě v této době by těmto skupinám obyvatel měl stát zlevňovat život, nikoli jim ukládat poplatky, a to s tím, že i tyto skupiny obyvatel mají právo na službu veřejnoprávních médií, a to zdarma. Náš návrh je odpovědí na to, že si ředitel ČT Petr Dvořák nechal minulý měsíc vyplatit navíc ke svému několikasettisícovému měsíčnímu platu bonus 1,6 milionu korun,“ píše Okamura, podle nějž se tím ukazuje, že Česká televize má evidentně nadbytek peněz.

Hnutí SPD dlouhodobě kritizuje úroveň hospodaření a objektivity vysílání veřejnoprávních médií a v této souvislosti zastává názor, že by se měly zrušit koncesionářské poplatky, ČT a ČRo by se měly transformovat na státní příspěvkovou organizaci a jejich kontrola by měla podléhat kontrole Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ).

„Koalice ANO, ČSSD s podporou KSČM nám však projednání tohoto bodu dlouhodobě blokuje a tento bod nakonec nebyl projednán. Budeme ale bojovat dál,“ dodal předseda hnutí SPD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…